Почетна / Ватерполо / Супер лига

Милан Алексић, бивши играч Партизана: Понижени смо

Милан Алексић је један од тројице играча, поред Филиповића и Митровића, који у јавности представљају потписнике сада већ изузетно битног саопштења или писма како год хоћете
ФОТО: В. Марковић

Милан Алексић, велики присталица црно-беле боје, не крије да му јако тешко пада ситуација у којој је Партизан.

Поникао је у Црвеној звезди, врло брзо је прешао у Партизан и са њим освојио сијасет трофеја, закључно да Лигом шампиона 2011.

Наставио је каријеру у Солноку, освојио други европски трон. Требало је да пређе у Динамо из Москве али је на крају завршио у најбољем шпанском клубу Барселонети. Све то време је пратио пад клуба у којем је доживео прелепе тренутке.

- Тешко да бих могао да кажем нешто више од онога што је већ речено. Потпуно је јасно да су промене корените неопходне. Али има ту једна друга ствар која боли.

На шта мислите?

- Да занемаримо броје проблеме, све ово што се сада догађа, свих ових дана од стране људи који сада седе тамо, је испод сваког нивоа и реномеа клуба какав је Партизан. Да се у таквом клубу, са таквом традицијом, резултатима, титулама, са списком играча и тренера који су оставили траг у светском ватерполу, то догађа, да је на таквим гранама…Не знам шта да кажем осим да се осећам понижено. Мучно је све то да се гледа и слуша.

Како даље?

- Јасно је да је решење седница Скупштине. Како је сада организовати питање је али је видљива жеља људи да се Партизан сачува, да се врати на старе стазе. Док је таква ситуација има наде.

Обавеза вас бивших асова Партизана је велика?

- Наравно. Стекли смо спортско име, постали људи на Бањици. Имамо обавезу да помогнемо, имамо и одговорност према деци која су можда и због нас почела да тренирају. Не смем да заборавим и навијаче који су увек били уз нас, људима који су проналазили начине да помогну клубу.

Писмо је стигло на време?

- Нисам сигуран, можда смо закаснили. Али сигурно је да нисмо могли то више немо да гледамо, да је нека реакција морала да стигне. Остаје нада да смо ухватили последњи воз и да наша реакција није стигла касно.

Како оцењујете одјек саопштења, расположење у јавности?

- Са свих страна долази подршка, то је велики ветар у леђа. Свако ко може да помогне је добро дошао, свака подршка чак и вербална много значи. Значи да Партизан уз огроман, системски рад може да се врати на прави пут. Да имамо школу, тренере који раде на прави начин, да постоје нормални услови за рад, нормално вођење клуба. Резултати ће онда временом доћи. Будимо стрпљиви али прво да решимо ово што се сада догађа, што је недопустимо за било који клуб а посебно не за Партизан, један од највећих у свету спорта – завршио је Милан Алексић, трофејни репрезентативац.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Ocekujem da ce bivsi igraci Partizana preuzeti vodjenje kluba i vratiti ga na vrh gde mu je mesto.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.