Почетна / Ватерполо / Супер лига

Ракас о смени тренера Партизана, полиграфу, новом председнику...

Зовемо га Добри Ћира и верујте има људи на Бањици који не могу да прихвате да није сваки дан ту - каже директор ВК Партизан
ФОТО: М. Рашић

Одмах после Скупштине је смењен тренер Стефан Ћирић. Због чега, није ли то пребрзо и можда осветнички ?

- Зовемо га Добри Ћира и верујте има људи на Бањици који не могу да прихвате да није сваки дан ту. Има знање, посвећен је Партизану, поседује енергију, страст, нервира се када не иде. Уз то добар човек. Имали смо често сукобе мишљења, расправе ништа лично - каже директор ВК Партизан Татијана Ракас.

Није због тога смењен?

- Није.

Него?

- Можда смо били мало затечени. Дали смо у припреми за куп и више него што смо могли и нисмо успели. А трофеји диктирају финансије. Од прихода 91 посто иде на играче. Било је притиска, Ћира је био први човек који одговара за резултат. Комисија је одлучила, ја сам подржала али кажем њему је место у Партизану и то у Школи ватерпола која нам је приоритет. Не знам шта ће одлучи. Али..

Али?

- Била је можда пребрзо донета одлука, али када је Ћира у питању таква одлука је увек пребрза. Он је нешто посебно.

Ко га мења?

- По аутоматизму требало је да то буде помоћник Башић. Видећемо, има ту и других ствари.

Радуловић, Радоњић и Радојевић су рекли да сте вршили притисак, да можете да им обезбедите медицинска оправдања а да не дођу на Скупштину и да сте старијим играчима обећали четири плате унапред. Истина?

- Није тачно, апсолутно није истина. Хајде, идемо на полиграф. Рекла сам 8000 евра месечно за њих је мнного и зато смо им понудили да оду. Четири плате, ма одакле нам тај новац. Погинули смо да исплатимо ону једну.

Треба да се нађе кандидат за председника врло брзо.

- Имамо кандидата.

Може име?

- Наравно, Мирко Брадајић. Воле га, озбиљан је, максимално посвећен Партризану. Већ га зову стари спонзори, сада хоће да се врате. Да их не отварамо, видећемо шта ће да буде.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Djura Poskok
Treba dati otkaz svima, a u klubu da ostane samo Tatijana Rakas, i da sav budzet bude za njenu platu..... Zato sto je ona direktorka.
Ja
Taj dan kada vaterpolisti nisu usli u vodu jer je temperatura iznosila nesto preko 23 stepena. Da li su taj dan mladje generacije imale trening u vodi?? Jesu!! Ko ima pravo da se igra zdravljem i zivotima nase dece?! Da li ti ljudi koji po direktivi salju decu u ledenu vodu mogu krivicno da odgovaraju?! Mogu!! Samo ako je drzavi stalo da se stane na put bahatom ponasanju.
Zoran
Ja sam otac Filipa Radojevica. I moram gradjani a Srbije i navijacima Partizana da kažem istinu. U zemlji gde je prosečna plata pedesetak hiljada,moze se covek zapitati sta hoce ovi momci kada primaju skoro pa po 3000e. Prvo da kažem da je plata Vaterpolisti 10 meseci a ne 12 kao sto primaju ostali zaposleni. Drugo ova tri momka su potpisala za po 10.000e za sezonu,sto kada tu sumu podelite dobijete 833,3e ako računamo 12 meseci. Tacno je da se klub obavezao da im obezbedi ishranu u blizini kluba ili mesta prebivališta. Sto su i ispunjavali do pre neki dan. U Filipovo slučaju direktorka RAKas je aktivno učestvovala u pregovorima i dogovorima oko uslova ugovora. Sve ovo bi dobilo na tezini i da je klub na celu sa direktorom ispunjavao svoje obaveze,pocev od opreme pa do plata.Za dve godine njenog direktiva ja momci primili dve plate. Kaze poginula da isplati platu a momcima pare uplaćene sa računa VSS-a od 12.000.000 din koje je dao predsednik Vucic. Nastavicu u sledećem komentari...
Zvezdas
Samo pisite, ovo ie sramota. Momci ginu u bazenu za neku sicu sto na kraju I ne dobiju.
mira
I treba da pišu oni koji su svedoci onog što se događa u Partizanu . Velika porška ! Treba raskrinkati ovo leglo zmija !
Djordje
Danas je otpušten i Radanovic. Ludilo se nastavlja. Ko je sledeći?
Јелена
Драга госпођо, ваша струка треба да буду финансије, а не тренер Ћира. Ко сте ви да једног врсног тренера шаљете у школу ватерпола? Боже има ли те? Па први тим изгледа неће ни да постоји по Вама па шта ће Вам стручан тренер. Ко сте ви да кадрирате тренере? Огрунили сте се видим у бунду. Па кад нема за плате тренера и играча логично је да нема ни за вас . Али изгледа за неке има. Шта је Брдајић урадио до сад? Исто што и ови други што су досад владали. Ништа. Метла у Партизан треба да уђе, ал да крене прво од вас.
Ja
Cira kamerman iz Vrnjacke banje...strucnjak?ahahahahah

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.