Почетна / Ватерполо / Супер лига

НА ТИТУЛУ ИЛИ НИШТА: Партизан и Звезда играју одлучујући дерби на Бањици (18)

После девет одиграних кола Парни ваљак је први на табели Супер лиге са 25 бодова, црвено-бели су други са 24
ФОТО: М. Рашић

Систем такмичења Супер лиге без плеј–офа пришио је данашњем дербију епитет одлучујућег. Јер, уколико Партизан вечерас савлада Црвену звезду шампањац на Бањици може да се хлад

Реми такође одговара актуелном шампиону али Звезди оставља наду у киск ривала до краја сезоне. Црвено-белима је потребан цео плен како би се домогли прве позиције на табели. Састајали су се у овој сезони два пута, Партизан има максималан учинак.

ПОЧЕТАК У 18

Иако је првобитан термин био 18.30, почетак је померен на пола сата раније, од 18 часова. Цена улазнице за трибине, за вечерашњи дерби је 200 динара.

ПОВРЕДЕ, БОЛЕСТИ...

Звезда би требало да је комплетна. Повреда Небојше Тохоља је санирана, млади центар ће у базен.

Партизан је сигурно без Филипа Јанковића за ког је сезона завршена. Под знаком питања је играње Димтрија Ристичевића.

Пред крај меча са Војводином је изашао из игре, изгубио је снагу. Капитен би ипак требало да предводи црно-беле у мечу сезоне.

ПАРТИЗАН – ЗВЕЗДА 2:0

После девет одиграних кола Парни ваљак је први на табели Супер лиге са 25 бодова, црвено-бели су други са 24.

Ове сезоне Партизан и Црвена звезда су играли два пута. У полуфиналу Купа Србије у Бечеју било је 11:5, у трећем колу Супер лиге 12:7 за црно-беле.

То може да буде велики мотив за противничку екипу, да покушају да нам врате за те поразе. Ми јесмо славили два пута али то сада ништа не значи – каже Ђорђе Лазић, репрезентативни центар из редова Партизана. – Знамо се „у душу”, нема тајни. Тренирамо годинама заједно. О појединцима не бих.

Фаворита, по правилу, у оваквим утакмицама нема.

Очекујем да се игра „на гол” све време. Одбрана је важна. Ако је будемо играли као у прошлом дербију, на Дорћолу, имамо шансе да славимо.

Партизану одговара и бод.

Не размишљамо на тај начин. Мислимо само на победу – јасно поручује Ђорђе Лазић уз позив публици да испрати празник српског ватерпола.

У табору Црвене звезде верују да је коначно дошло време за победу над црно-белима. Тиме би ривалу била уздрмана круна.

Знамо какав терет носи ова утакмица, улог је огроман – каже Александар Његован, првотимац црвено-белих. – С обзиром да исход готово сигурно даје новог шампион, играће се на све или ништа.

Леворуки голгетер не жели да даје предност неком од тимова.

Добро смо анализирали претходна два меча с Партизаном, уочили грешке и радили на томе да их исправимо. Доста смо се припремали за овај меч.

Звезда је на другој позицији и практично нема шта да изгуби.

Можда пласман на табели Партизану доноси одређени притисак. Али, ово је дерби... Нема места за скривања и калкулације.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.