Почетна / Ватерполо / Супер лига

Партизан потписао уговоре са 13 играча, следи борба за базен на Бањици

Ових 13 момака из генерације 2000/01, продукт су ватерполо „фабрике” на Бањици, а од среде и парафом на уговоре везани за Партизан у наредних четири године
ФОТО: М. Рашић

Ђорђе Перишић, Мирко Сандић, Игор Милановић, Дејан Савић, Данило Икодиновић, Слободан Никић... само су нека имена чија лица на фотографијама красе трофејну салу Ватерполо клуба Партизан.

Са поносом су их гледали: Андреј Бараћ, Милан Булајић, Алекса Цветковић, Бранко Кујовић, Алекса Нешић, Милош Радић, Петар Смиљевић, Александар Тимотијевић, Марко Бановић, Стефан Бранковић, Арсеније Митровић, Петар Јакшић и Василије Петровић у нади да ће једног дана да досегну висине славних претходника.

Ово је само један од потеза из дугорочних планова српског шампиона.

Потписивањем уговора са момцима који су у својој категорији међу најбољима у Србији одржавамо континуитет рада и политике клуба, ослањајући на нашу децу, на ватерполисте који су поникли Партизановој школи и који су будућност  српског ватерпола – казао је Александар Шоштар, председник клуба.

На овај начин ревалоризујемо њихов и рад клуба у последњих десетак година, од кад су момци почели да се баве ватерполом. Показали су велики потенцијал, али наравно, од њих не очекујемо да одмах постижу врхунске резултате, свакоме треба времена да би се оформио на прави начин. Сигурно ће бити још прилика да се о њима много пише и прича.

Репрезентативац Холандије појачао црно-беле
Сем са талентима из своје школе Партизан је потписао и уговор са преспективним репрезентативцем Холандије Билаком Гдамлсијом.
Не тако давно, у Партизану је играо Лукас Гилен, један од најбољих играча „лала”. Партизан се годинама суочава са тешком финансијском ситуацијом и проблемима везаним за статус базена Бањица.
Сви резултати које су постигли како први тим, тако и млађе категорије, су остварени у ненормалним условима. Беспарица је одавно наша свакодневица, а сада се јавља и проблем базена. Пред нама је велика борба, која се неће брзо завршити. Настављамо да радимо. Захваљујем се свима у клубу, пре свега сениорском тиму, који и поред свих потешкоћа даје максимум, вођен спортским мотивима – истакао је Шоштар.
Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bokan
stvarno,ali stvarno mi je zao ovog alekse pitam se gde je to dete zivelo tolika kolicina neznanja .....
Miloš1976
Realno,prati sport od pre 3-4 godine..
Sadasnji igraci Partizana
Potpisali su ugovore sa ovim momcima da bi ih obavezali da igraju za dzabe, i opet ce se voditi ista prica - besparica nema para - a njihovi dzepovi sve tezi i tezi
Dule "Grobar"
Koliko dugo cete moci da ih zadrzite u Klubu? Igrati utakmice sa ekipom sastavljenom od dece, protivu neuporedivo bolje placenih seniorskih igraca, skoro je isto kao poslati decu u rat protivu vojske sastavljene od obucenih profesionalnih placenika. Ove godine smo se osramotili jer Klub nije osvojio ni jedan jedini bod u EVRO ligi, ali smo zato pokazali kako smo spremni na "zrtve", cak i sopstvene dece. Kakvi drzavni funkcioner, takvi su nam i sporstki funkcioneri - i jedni i drugi samo gledaju koliko ce da se "ocesu" u transfer-kombinacijama. SRAMOTA! Da li vi stvarno mislite da ta deca nece razumeti kako postaju OBJEKTI kupoprodaja?
Sudija
Vidim da nikome nije zapela za uši izjava novog predsjednika VSS "Zadatak glavni je vratiti reprezentativce u Srbiju, a pošto Partizan nema para za taj prijekat oni će u veštačku tvrevin Evrope
grom
Dok institucija vaterpola bude stvarala igrače,do tada će meki drugi klubovi te iste da nam otimaju
Dule "Grobar"
Aleksa, ostrascen si preko svake mere. Uazumi se covece! Jedina prava skola vaterpola u Srbiji je na Banjici, a sto pronadju talentovanog klinca eventualno negde po Srbiji i dovedu u tu skolu - pa bar ga iskoluju i naprave igraca. Malocas, neko rece - treba talente za kosarku traziti po manjim sredinama. To je tacno. Ali, gde ce se razviti u igraca ako ne dobije vrhunski strucan trening, kao do nedavno u KK "Partizan" ili eventualno u Vrscu. TALENTU TREBA STRUCAN RAD! Sada svi trce u "Megu" zbog onoga Raznatovica i vise ne razmisljaju kako da postanu Kicanovici, Slavnici, Dalipagici, Djordjevici, Danilovici, Divci, Grbovici - dakle IGRACI, vec samo da se sto pre prodaju. Ako je i tvoj sopstveni stomak, nemoj tako da skaces u njega! U filozofskoj dilemi - biti ili imati, oni biraju - imati jer ih niko ne uci da biti, znaci i imati.
алекса
Које сте ви то играче створили!? Па ви 70 година једино што радите је да "отимате" децу по Србији у већини случајева и не плаћте НИКАКВО обештећње! У ком то спорту сте икада створили ИЗ СВОЈЕ школе неког великог играча! Гомилу деце отимате Звезди, и осталим мањим клкубовима. И онда се бусате "својом школом", "својим стваралаштвом"!То су приче за малу децу.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.