Почетна / Ватерполо / Супер лига

Душан Мандић после освајања титуле: Успех за историју

Душан Мандић, капитен Новог Београда, после освајања титуле у драматичном мечу против Радничког у Крагујевцу: Спремни за Ф8!
ФОТО: И. Веселинов

Драматична завршница финала плеј офа Суперлиге и прва титула за Нови Београд. Победа над Радничким 17:15 после петераца у Крагујевцу, погоци у последњих пет секунди. Шок завршница и посластица за крај домаћег такмичења.

- Била је права драма, спектакл - започео је причу Душан Мандић, леворуки ас и капитен Новог Београда. Свакако је Мандић један од најзаслужнијих за успехе свог тима. Двоструки олимпијски шампион са репрезентацијом Србије осврнуо се на меч у Шумадији.

- Петерци и јесу и нису лутрија. Увек победи онај ко више заслужује. Био је шок после тог гола Бранковића. Не бих могао да опишем већу драму, не знам како бих је режирао. Дали смо гол на три секунде до краја, а примили погодак у последњим моментима. Изгубили смо главу, пала је концентрација и није била ово превише добра утакмица са наше стране, требало је да одиграмо боље, поготово у одбрани.

Није добро почело за Нови Београд. Имали су, сада већ прошлогодишњи шампиони, предност од три гола, међутим у последњем периоду је тим из главног града заиграо боље и преокренуо.

- Хтели смо да завршимо све у Крагујевцу, а Раднички је дао све од себе како би изборио мајсторицу. Кад се такви тимови састану, за очекивати је историјски меч. Да смо морали да се враћамо у Београд и играмо терћи дуел, било би веома тешко. Осећамо физички замор. Моћи ћемо сада да се одморимо.

Убедљива победа у првом мечу 17:9 помало је опустила Нови Београд, иако су Маднић и другови били свесни да не смеју да се опусте.

- У Београду смо одиграли сјајно, али резултат није био реалан. Знао сам то, али свеједно те убедљив тријумф наведе да се опустиш. То се видело јер нисмо на прави начин ушли у окршај.

Велика победа и други пехар су ипак у витринама, али овај меч служи као упозорење за надолазеће изазове у завршници Лиге шампиона.

- Ово није наша најбоља партија. Превише смо грешили, били смо стегнути. Добожанов нам је много отежавао. У Београду је прича била другачија. Драго ми је да смо на овај начин постали шампиони. Ово ће нам много значити за наставак и Лигу шампиона. Да се све другачије решило, мислим да не бисмо били спремни за Ф8. Свесни смо да морамо да будемо чврсто на земљи. Бићемо веома незгодни.

Мандић је један од најбољих голгетера света, али није имао првише простора да то и покаже у Крагујевцу до последње четвртине.

- Не бих да звучим препотентно, али неке ствари су ушле у рутину. Ако не иде шут, знам да постоје други начини да допринесем екипи. Наш успех је заједнички, баш као и неуспех. Тада ствари добијају прави смисао - објаснио је Мандић.

Крај сезоне се ближи, а српски репрезентативац веома је задовољан учињеним.

- Сезона је турбулентна. Ово је добро искуство, не могу да опишем колико је ова година важна за моју каријеру. Мучили смо се, било је и пораза и победа. Био сам свестан да не можемо одмах да будемо на врху, све је то саставни део напретка. Имамо индивидуални квалитет, ту су и млади и искусни играчи. После другог трофеја ћемо бити изузетно незгодни. Ко год буде наишао на нас, мораће да се помучи - поручио је Мандић.

МИЛАНОВИЋЕВА ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА

Игор Милановић трећи је тренер Новог Београда ове сезоне, а Мандић је открио колико његово присуство значи тиму.

- Игор је немериљво утицао на нас. Он је човек са огромним ауторитетом и позитивном енергијом. Велики је психолог. Са њим сам пре 11 година освојио Европу у Партизану. Милановић нам стално говори да је ватерполо игра и мораш да се смејеш ако желиш да се играш како треба. Иза тих речи стоји велика мудрост.

О ПРЛАИНОВИЋУ И МАРСЕЉУ

Кратко је Мандић говорио и о наредним ривалима.

Врхунска је то екипа, Андрија је лидер и сви знамо какав је он играч. Голман Лазовић, Вукићевић, Чучковић, све су то врхунски играчи.  Одлична екипа, али имамо шансу, може са њима да се игра. Мислим да ће Ференцварош бити незгодан. Про Реко и Барселонета су тешки ривали

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.