Почетна / Ватерполо / Супер лига

Управа Партизана представила резултате рада

Из клуба су саопштили да је циљ за наредну сезону јачање тима, уз могућност повратка играча, који су некада играли на "Бањици"
ФОТО: Фејсбук/ФК Партизан

Управа ватерполо клуба Партизан представила је данас резултате рада у претходној години, уз оцену да је то "први пут у историји клуба да је направљен комплетан финансијски и правни пресек стања".

- Драго ми је што смо успели пре свега да зауставимо даље пропадање клуба и да се приближимо решењима вишегодишњих изазова, која нису везана за спорт и почнемо да се полако окрећемо више спортским стварима у базену. Највидљивији резултат направили смо кроз пораст броја деце и у школи ватерпола, као и свему ономе шта смо остварили у млађим категоријама - рекао је председник клуба Јован Лазаревић, а пренео је сајт клуба.

Лазаревић је додао да је у том процесу важна била подршка државних и локалних институција, као и Ватерполо савеза Србије.

- Сезону смо завршили без икаквих дугова према играчима. Желимо да останемо замајац ватерпола у Србији и место где се формирају играчи са правим спортским и људским вредностима. То је оно по чему се ВК Партизан увек издвајао у свету ватерпола, не само у региону, него и шире - оценио је он.

Из клуба су саопштили да је циљ за наредну сезону јачање тима, уз могућност повратка играча, који су некада играли на "Бањици".

- Утисак на крају сезоне јесте да може и мора боље и то је политика сваког клуба који жели и иде ка томе да буде најбољи. Нисмо незадовљни, што се тиче првог тима момци су дали тренутни максимум, а већ за следећу сезону ћемо се припремити много боље - рекао је члан управног одбора, српски ватерполиста Филип Филиповић.

Филиповић је истакао да је највећи успех остварен у раду са млађим категоријама, па у клубу сада тренира око 200 најмлађих.

- Довели смо појачања који ће радити на обуци, а желимо да у клуб дође још више стручњака који ће бити задужени за развој - додао је он.

Директор клуба Никола Куљача рекао је да је најтежи корак био да се направи резиме свега што је рађено, а први циљ који је остварен је несметано тренирање на "Бањици".

- Ове године смо на три такмичења за млађе категорије освојили прва места, једном смо били други и једном пети, наставили смо низ успеха. Желимо да следеће године Партизан конкурише за највиши пласман, а задатак који смо поставили јесте да се за три године клуб врати на оно место на којем је некад и био - закључио је Куљача.

 

Партизан је сезону у првенству Србије завршио на шестом месту.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.