Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Савић: Пораз, али било је и добрих ствари; Филиповић: Број примљених голова све говори

У неким моментима мало и погубљено деловали, али то никако не умањује победу Шпаније - истакао је Филиповић
ФОТО: М. Рашић

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић после пораза (11:13) од Шпаније у четвртфиналу Светске лиге рекао је да екипа није успела да одговори на пресинг ривала, али да је било и добрих ствари.

- Добра утакмица, с доста негативности, али било је и добрих ствари. Жао ми је што смо опет морали да јуримо резултат, али кроз одређене тактичке варијанте које смо успевали да остваримо, није било лоше. Нисмо успели да одговоримо на њихов пресинг, то је уосталом њихов стил игре - рекао је Савић.

Ипак, како је рекао, остаје жал за завршним турниром Светске лиге.

- На крају, кад се све сабере, једна солидна утакмица и жал што нећемо на завршни турнир Светске лиге, који нам је био потребан због припрема за Олимпијске игре.

Он је истакао да се план припрема за Токио суштински неће мењати.

- Не, имали смо план А и план Б ако се ово деси. Једино што може да нас поремети јесте ова ситуација око корона вируса, где чекамо информације од ЛЕН-а и ФИНА, пошто могу да буде отказана нека такмичења. С друге стране, то може да буде и добра ствар да имамо екипу на окупу - рекао је Савић.

Капитен ватерполо репрезентације Србије Филип Филиповић изјавио је да број примљених голова у поразу од Шпаније у четвртфиналу Светске лиге све говори.

- Нисмо смели то да дозволимо. То је кључ. Честитке екипи Шпаније која је одиграла, да тако кажем, контролисан меч. Играли су колико им је требало, кад смо се приближавали они су се одвајали, са неким лаким головима - рекао је Филиповић.

Он је додао да је комбинован састав такође значајно утицао на лошу одбрану.

- Били смо у комбинованом саставу, што није наравно изговор, него један од разлога што смо у неким моментима мало и погубљено деловали. Наравно, то никако не умањује победу Шпаније - истакао је Филиповић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ŠOKING BLU
Ćertajte ovu neznalicu dok ima još vremena.Uništi nas sa svojom samovoljom.Svaki trener koji imalo vredi bi sa ovakvom reprezentacijom samo osvajao medalje.Ovo je duduk.
Dule "Grobar"
Mislim da je ova generacija "izduvala". Naravno, do neba im hvala za sve sto sucinili za srpski vaterpolo ali, doslo jje vreme za radikalno podmladjivanje reprezentacije. Ne znam kako ce to ici i koliko ce da traje jer je prakticno unisten klub koji je u poslednjih 60 godina bio gotovo jedini rasadnik igraca reprezentativnog kalibra. ..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.