Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Пијетловић: Психички тешко, нисмо навикли на ово; Дедовић: Грб Србије највећи мотив

Србија је савладала Грчку 12:9 и у недељу ће против Италије играти за пето место
ФОТО: EPA/Balazs Czagany

Голман ватерполо репрезентације Србије Гојко Пијетловић изјавио је да је утакмица против Грчка била психички тешка, али да је важна победа. Србија је савладала Грчку 12:9 и у недељу ће против Италије играти за пето место.

- Нисмо навикли, тешко је после толико медаља играти за пето место, али ово је искусна екипа која из свега може да изађе са главом горе - рекао је Пијетловић новинарима у Будимпешти.

Када је у питању утакмица против Грчке, Пијетловић истиче да је било мало теже него што су замислили.

- Ипак, најважније је да се ми уигравамо. Зна се шта је наш главни циљ ове године и настављамо даље - рекао је он и констатовао да се осетио изостанак болесног брата Душка.

О мечу са Италијанима, где ће се за пету позицију борити олимпијски и светски шампиони, каже:

- Биће неизвесно сигурно, са пуно тензије, није за медаљу, али треба утакмицу одиграти максимално - истакао је Пијетловић.

Млади српски ватерполиста Никола Дедовић изјавио је да је победа против Грчке битна и да екипа наставља даље јер жели победом да заврши турнир.

- Најбитније је да смо победили Идемо даље, мислим да је јако битно д завршимо турнир са победом - рекао је Дедовић, стрелац три гола против Грка.

Он је поновио да је циљ био да се иде до краја, до злата, али да након елиминације екипа мора сваку утакмицу да искористи на најбољи начин

На питање колико је тешко пронаћи мотив у борби за пето место рекао је:

- Мотив је највећи да се игра за Србију - поручио је Дедовић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.