Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Савић: Не верујем у срећу, петерци нису лутрија

Ватерполо репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале Европског првенства у Будимпешти, пошто је данас после петераца изгубила од Шпаније
ФОТО: И. Веселинов

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је данас да је очекивао тешку утакмицу против Шпаније, али са другачијим исходом и истакао да не верује у срећу и да пенали нису лутрија.

- Дефинитивно смо очекивали овакву тешку утакмицу, не са оваквим исходом, али смо очекивали да може да дође до петераца... Шпанци су успели да преокрену резултат и, оно чега смо се прибојавали, да наметну свој ритам, физички су доминирали другом и трећом четвртином. Ми смо после јурили резултат, успели да стигнемо и дефинитивно смо заказали са играчем више. Дошли смо до петераца који су се завршили како су се завршили - додао је селектор Србије.

Ватерполо репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале Европског првенства у Будимпешти, пошто је данас после петераца изгубила од Шпаније са 9:10.

Упитан да ли Шпанци сада имали више среће, Савић је навео да не верује у срећу у спорту.

- Ја у спорту не верујем у срећу, све се то вежба тако да ни петерци нису лутрија.

Србији сада предстоји борба за пласман од петог до осмог места.

- Предстоји нам да се дигнемо што ће бити тешко јер екипа није навикла на овакве ствари и да остваримо што бољи резултат у овом тренутку. Можемо ово озбиљно да искористимо пре свега кроз анализу грешака и да овај турнир искористимо као припрему за Олимпијске игре - рекао је Савић.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Osa
Prema igrama nismo ni zalužili da dodjemo ni do Španije. Sunce vaterpolo reprezentacije se već zaklanja za bregom i zalazi.
Miks
Vidim da među komentatorima baš ima dosta stručnjaka za vaterpolo, po običaju. Momcima svaka čast, ne treba zaboraviti da smo 2009. u finalu svetskog i 2018. u finalu evropskog baš na peterce dobili Španiju. Ovoga puta je bio njihov red. Nismo dali golove kada smo mogli, a to se u utakmici na jednu loptu jako osveti. Glave gore, idemo na peto mesto, da završimo turnir sa dve pobede. Sledeći je Tokio!!!
Osa
Za ovu reprezentaciju veliko je i peto mesto, to oni neće osvojiti, to je vidljivo jer i do Španije su jedva došli.
Don
Propadamo i u ovom sportu polako i sigurno...
Caki
Kakav mudar potez selektora da promjeni golmana kod poslednjeg peterca hahahaha bruka.Sad ispititajte slucaj Dedovic iz 2012 kad je prebio inspektora Bie ili je to zastarelo kao dosta toga u Srbiji . Ajmo sad stapove za pecanje i na dunav da se peca za peto mesto .
Osa
Vlastima je smetao jak VK Patizan (sedmostruki evropski šampion) i njegova škola vaterpola koja je Jugoslaviji i Srbiji donela sve medalje od Evrope do Olimpijada, sad im je trebao centar u Zvezdi, Kragujevcu, Šapcu, ...samo da to nije VK Partizan pa ovo je samo početak kraja i početak sećanja na nekadašnje prave a ne lažne asove ovog sporta. Samo neznam ko će ukucati zadnji ekser u umrli vaterpolo u Srbiji da li vlast ili vodje VSS???
boza
da su pametni da vise neigraju za ovu reprezentaciju mandić i gavril pa nek jajoglavom igraju klasni igraci kao dedovic ,mitrović,aleksić ,ćuk

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.