Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Милоша Филиповића чека чудан меч, играће за Холандију против своје Србије

Ватерполисти Србије ће се из више праваца скупити у Хагу. Одржаће и тренинг пред старт у овогодишњем издању Светске лиге против Холандије. Меч се игра у уторак у 20 часова
ФОТО: ВСС

У табору Холанђана биће и Милош Филиповић ватерполиста који је поникао у Партизану а праву афирмацију доживео у земљи лала. Играо је и то врло добро на Европском првенству у Барселони.

У Холандији је пет сезона играо за најбољи клуб Алфен. Био је најбољи стрелац екипе тада у лиги шампиона са 20 голова.

На домаћој сцени дупла круна. У последњем тренутку је све стан конкуренције у Србији добио пасош и тим могућност да да заигра на Европском првенству.

После ЕП у Барселони је играо у Француској, жеља Холанђана је била да сви квалитетни играчи буду чланови јаких европских лига.

Тако је било тада а сада смо добили позив да се вратимо. Ја сам се прикључио клубу из Ротердама. Нови је селектор некада познато ватерполо име Хари ван дер Мер а Бранислав Митровић му је асистент. Знате већ да су услови у Холандији сјајни. Репрезентација има свој центар у Зајсу у склопу њихове куће фудбала. Ти тренирамо са акцентом на снази од понедељка до среде а потом смо два дана у клубу – каже Милош Филиповић.

У Холандији знају да би пласман на Олимпијске игре био велико изненађење али су одлучили да ураде све да би успели. Ротердам ће бити домаћин квалификационог олимпијског турнира.

Знамо да ће бити тешко али хоћемо да покушамо. До децембра радимо на снази, после тога крећемо са тактиком. Требало би да нам дођу на спаринг Кинези затим да одемо у Црну Гору. На Европском у Будимпешти нам је циљ да се пласирамо међу првих осам екипа. Ни то неће бити лако.

Сусрет са Србијом стиже у време јаких тренинга.

Тачно али се радујемо овом мечу. Зна се ко је Србија у ватерполу, њен сам велики навијач. Драго ми је што ће доћи у најјачем саставу, таман да видимо колико можемо у овом тренутку и шта треба да урадимо у наредном периоду да би напредовали. Понављам све је боље у Холандији, потребно је време и надам се да ћемо ускоро бити близу горњег дома.

Сусрет са пријатељима

Имаће прилику Милош Филиповић да види пријатеље из српске екипе. Рођен је 1992. и то је генерација Ранђеловића, браће Рашовић, Мандића...

Знамо се дуго и увек ми је лепо кад их видим. Драго ми је да постижу сјајне резултате и надам се да ће тако и наставити – каже Филиповић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.