Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Делфини после петераца победили Немачку, следи борба за пето место

Најефикаснији у екипи Дејана Савића био је Душан Мандић са шест голова, Виктор Рашовић постигао је три, а Ђорђе Лазић и Радомир Драшовић по два
ФОТО: EPA/ANTONIO BAT

Ватерполисти Србије победили су данас после бољег извођења петераца селекцију Немачке са 17:16 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3; 5:4) и играће за пето место на Светском првенству у Кванџуу у Јужној Кореји.

„Регуларни“ део меча завршен је резултатом 12:12, а изједначење Србији донео је Ђорђе Лазић 20 секунди пре краја.

Претходно, српски тим играо је нешто слабије, средином треће четвртине водио је са 7:6, али је Немачка затим за непуних минут и постигла три гола. Немци су водили и са 12:10, али је екипа Дејана Савића успела да избори пенале.

Најефикаснији у екипи Дејана Савића био је Душан Мандић са шест голова, Виктор Рашовић постигао је три, а Ђорђе Лазић и Радомир Драшовић по два.

У пенал серији за Србију су погађали Душан Мандић, Никола Дедовић, Огњен Стојановић, Радомир Драшовић и Страхиња Рашовић, док код немачких ватерполиста једино није био сигуран Лук Гилен, коме је српски голман у првој серији одбранио шут.

Изабраници Дејана Савића ће за пето место на шампионату играти са Аустралијом, која је победила Грчку са 9:8. Та утакмица на програму је у суботу од 8.30.

- Много слабости смо показали. После испадања у четвртфиналу екипа мора да дође себи и одигра на свом нивоу. О утакмици могу да кажем да смо имали само падове, није било успона. Остаје нам меч за пето место, али са оваквом игром -, рекао је селектор Дејан Савић.

Голман Србије Димитрије Ристичевић рекао је да је одбрана данас била најгори део тима.

- Тешко после пораза од Шпаније да се издигнемо. Тешка утакмица, Немци су физички јаки. Успели смо на крају да победимо и то је једино било добро. Игра не може да радује. Значи нам што смо у завршници стигли и изборили петерце. Сада да пробамо да узмемо пето место - навео је Ристичевић.

Репрезентативац Србије Радомир Драшовић рекао је да је једина позитивна ствар победа.

- Једина позитивна ствар, после тешких момената у игри, је победа. Некако смо се на крају дигли и победили. Мора глава да буде боља, она решава. Не бежимо од тога. Петерац? Увек пробате да урадите све да би исход био повољан - рекао је Драшовић.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sumadija
Nije nikakav problem sa ekipom, obezbedjen je plasman na oi pa je selektor hteo malo da uvede neke nove klince da osete draz velikog takmičenja...
Vaterpolo?
Unistili ste Instituciju koja je proizvodila 90% reprezentativaca. U buducnosti uspeh ce biti i plasman na neko evropsko ili svetsko takmicenje!
Zika
Vidi se da si izuzetno kvalifikovan i da se apsolutno razumes u sport. Ko o cemu baba o ustipcima... Ne znas ti gde le levo burazeru!!! Videcemo za koju godinu gde su i sta su... Bravo Srbijoi i samo napred!!!
srbijanac
Ne slazem se da je nasa reprezentacija losa ima sasvim solidan sastav koji ce u narednih nekoliko godina da osvaja zlata dobro je sto se sada desava smena generacija jer kad tad mora doci do toga.Vaterpolisti su nas navikli na najvisa dostignuca pa nas svaka losa pozicija boli ali sad treba biti jak zbiti redove o ici napred ocekuju nas bolja vremena
CRNI NAJCRNJI
Vidi se iz Aviona da nešto ne valja sa ovom ekipom.Sramota đe smo.Svjetsko prvenstvo igrati sa drugom ekipom je sramota za savez.Sve vas treba rašćerati i postaviti prave ljude.Savića maknuti pa neka trenira neku hrvatsku ekipu ili kosovo.Sramota je kako je namjestio hrvatima da dođu do odličja.BRUKA.Nije on zaslužan za medalje nego igrači tako da bilo ko vodi ekipu najboljih biće prvak.Zahvalite se Saviću koji ima isti stav o susjedima kao i Jovica Bolesni u mozak Cvetković.Split je Jugoslavenski grad izjavio je a tamo bacaju srbijanske vaterpoliste u more.Isti je i Jugoslaven Savić takoda ga treba pod hitno integrisati u hrvatsko društvo kao i Đokovića koji je reko što treba.Međutim poznavanje prirode i društva daju mnogo lošu sliku.Odgovorne za ovaj debakl pozovite na balkonu skupštine.Sramota od sramotnih neljudi.
Zika
Sram da te bude i od đedova od kojih potices. Jel ti znas zasto je receno da je Split Srpski grad?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.