Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Србијa путујe за Јапан, Савић изабрао 13 путника

Репрезентација Србије данас је одрадила последњи тренинг у базену Завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку, а за Јапан путује сутра
ФОТО: М. Рашић

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић одредио је 13 играча који ће отпутовати у јапански град Кашивазаки на седмодневне припреме пред Светско првенетсво.

На списку су: Димитрије Ристичевић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Ђорђе Лазић, Немања Вицо, Радомир Драшовић, Никола Јакшић, Страхиња Рашовић, Никола Дедовић, Огњен Стојановић и Лазар Добожанов.

- Испунили смо главни циљ у сезони, неминовно је било да се поједини играче опораве, освеже, напуне батерије, а да млађи добију прилику да се покажу. То је окосница тима за Игре 2024, мада су и кандидати за Токио - рекао је Савић. -Нисмо опуштени, мада немамо императив као ранијих година. Представљамо Србију и знамо шта то значи. Имаћемо добре припреме у Јапану, одиграћемо и две утакмице са Кашивазакијем, прваком ове земље.

Репрезентација Србије данас је одрадила последњи тренинг у базену Завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку, а за Јапан путује сутра.

Србија ће на СП у Јужној Кореји играти у групи са домаћином, Црном Гором и Грчком.

Туцак одабрао 13 играча који ће бранити титулу на СП

Селектор ватерполо репрезентације Хрватске Ивица Туцак објавио је данас списак од 13 играча који ће на Светском првенству покушати да одбране титулу светских првака и изборе пласман на Олимпијске игре у Токију.

На списку су: Марко Бијач, Иван Марцелић, Андро Бушље, Хрвоје Бенић, Марко Мацан, Лука Лончар, Јосип Врлић, Лорен Фатовић, Маро Јоковић, Хавијер Гарсија, Анте Вукичевић, Ловре Милош и Анђело Шетка.

- Имамо још једну дилему, односно мали проблем везан за Марка Мацана који је сломио шаку пре пар недеља и биће иницијално међу 13 играча, али имамо право, с обзиром на медицинску документацију, да направимо промену пре почетка - рекао је Туцак, преноси Хина.

Како је додао, 14 играч који ће путовати с тимом је Иван Буљубашић.

- Желим да захвалим том дивном момку и врхунском професионалцу који је обележио последњих 10 година хрватског ватерпола, а није му било тешко отпутовати и видети каква ће бити ситуација. То је доказ кохезије у репрезентацији јер није лако примити такву одлуку - казао је Туцак.

Селектор Хрватске је навео да су амбиције на СП велике јер, уз жељу да се обрани титула, важно је и изборити визу за Токио 2020.

Капетан Хрватске Андро Бушље, осврнуо се на утакмицу у финалу Светске лиге у Београду против Србије, казавши да ће његова екипа своју шансу за одлазак на ОИ осигурати у Кореји.

- На Светском се деле два места за Токио, па је приоритет улазак у финале. Сигуран сам да можемо и да имамо квалитет. Надам се да ћемо се вратити с добрим резултатима - казао је Бушље.

Хрватска ће на СП у Јужној Кореји, које је на програму од 14. до 27. јула, играти у групи са Аустралијом, САД и Казахстаном.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Objektivni
A gde je Subotić?
Pavle
Ajmo Crna Goro

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.