Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Пијетловић: Надам се да ће публика бити наш седми играч

Завршни турнир Светске лиге игра се од 18. до 23. јуна на Ташмајдану
ФОТО: Н. Неговановић

Ватерполо репрезентативац Србије Душко Пијетловић, пред предстојећи завршни турнир Светске лиге у Београду, рекао је да се нада да ће публика екипи бити седми играч.

Завршни турнир Светске лиге игра се од 18. до 23. јуна на Ташмајдану.

- Освајали смо доста пута Светску лигу и надам се да ће и публика бити наш седми играч у базену и да ћемо на тај начин показати како треба да се игра за Србију пред нашом публиком. Мислим да ће нам то бити подстрек да освојимо турнир. Првенствено због публике, а друго да бисмо што пре остварили циљ, а то је пласман на Олимпијске игре - рекао је Пијетловић.

Србија у уторак почиње такмичње против Аустралије од 21 сат, а после следе утакмице против Хрватске и Казахстана у истом термину.

- У нашој групи Хрвати су, поред нас највећи фаворити, јер долазе у пуном саставу, за разлику од Мађара. Нама је група тешка, имамо две физички захтевне утакмице против Аустралије и Хрватске. Надам се да ћемо то одрадитити како треба, како бисмо у четвртфиналу имали лакшег противника - казао је Пијетловић.

На базену Ташмајдан српски ватерполисти остварили су неке од највећих успеха, па је Светска лига прилика да још једном заблистају на овом пливалишту.

- Дуго нисам играо на отвореном базену на Ташмајдану, а последњи пут кад сам играо био ми је таличан. Надам се да се то неће променити ни ове године - истакао је Пијетловић и додао да мотива неће фалити. - Мотив увек постоји. Човек који игра за репрезентацију њему мотив није проблем. Нисам још упознао српског спортисту који нема велики мотив када је репрезентација у питању. Некад је била и слабија форма, али смо на мотив добијали све утакмице.

Завршни турнир долази после напорних клупских сезона, које се трајале до пре неколико дана.

- Мислим да ни ми, као ни остале екипе нисмо уиграни. Они имају више играча у својим лигама па су упознатији једни са другима, а ми смо раштркани по свим другим лигама. Имамо још времена да се укомпонујемо. То нам није сметало досад, надам се да неће ни сада - закључио је Пијетловић.

Рађеловић: Играмо ли како умемо, ривалима ће бити тешко

Ватерполиста Србије Сава Ранђеловић рекао је да његова екипа на завршном турниру Светске лиге у Београду жели прво место.

Финални турнир игра се од 18. до 23. јуна на базену Ташмајдан, а Србија ће бити у прилици да освоји 12. титулу у овом такмичењу, где је рекордер по броју трофеја.

„Очекивања су као и увек иста, а то је прво место и пласман на Олимпијске игре. Неки играчи су пре неколико дана завршили сезону, па су се касније прикључили. Играмо дуго година заједно и играмо пред домаћом публиком и даћемо све од себе - рекао је Ранђеловић.

Српски ватерполиисти на Светску лигу долазе после Европа купа на ком су заузели сесто место.

Иако им резултатски ова такмичење није било важно, била је то прилика да се упознају са новим правила по којима ће се играти и на турниру у Београду.

- Еворпа куп смо брзо заборавили. Нећемо се на то обазирати, гледаћемо само себе. Спремићемо противнике, али ако будемо играли као што умемо, ако у одбрани били као и до сада, мислим да ће сваком противнику бити тешко да игра против нас. Посебно пред домаћом публиком.

Ривали Србије у групи биће Аустралија, Хрватска и Казахстан, док ће се у другој групи такмичити Мађаркса, Шпанија, Канада и Јапан.

- С обзиром да Мађари долазе у измењеном саставу, јесте тежа група, јер су Хрвати и Мађари комплетни. Игра се по систему свако са сваким, па у чевтфиналу ко нам дође, свеједно је. Очекујем велику подршку навијача. Београд је 2016. године имао прилику и на Европском првенству да нас бодри, па је и ово јединствена прилика, мислим да ће бити пуне трибине - закључио је Ранђеловић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Obecajte delijama besplatno kupanje i oni ce odmah da dodju da vas podrze. Oni su cuveni po tome sto se razumeju u vaterpolo.
Marko Pavlović
Jeste!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.