Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Мандић: Желимо да освојимо трофеј пред домаћим навијачима

Србија такмичење у Светској лиги почиње против Аустралије, а ривали су јој у групи још Казахстан и Хрватска
ФОТО: И. Веселинов

Ватерполо репрезентативац Србије Душан Мандић, пред предстојећи завршни турнир Светске лиге у Београду, истакао је да ће његовом тиму бити потребна подршка домаћих навијача, јер турнир неће бити лак.

- Биће тешко, очекује нас тежак турнир. Шест утамица у шест дана. Ниједна утакмица неће бити лака. Прилагођавамо се новим правилима и овај тренинг са Аустралијом користимо за то - рекао је Мандић на отвореном тренингу на базену Ташмајдан.

Финални турнир игра се од 18. до 23. јуна, а он је истакао да би његовом тиму значило када би навијачи дошли у великом броју.

- Волео бих да се напуне трибине, да људи дођу да нас подрже, јер ће нам то значити. Лепо је када се игра један турнир који има значај, јер доноси олимпијску визу. Било би лепо да људи дођу у што већем броју да нас подрже - рекао је Мандић.

Без обзира што је Србија освојила све што може да се освоји, леворуки ватерполиста истиче да постоји велика жеља за освајањем трофеја пред домаћим навијачима.

- Мотив имамо, Олимпијске игре су у питању. Имамо велику жељу, поготово што играмо пред нашом публиком, да освојимо Светску лигу. Нама је главни циљ да узмемо визу за Токио. Да ли ћемо то урадити сада кроз Светску лигу у Београду или на Светском првенству у Кореји, то је мање битно. Наравно, покушаћемо преко Београда - рекао је Мандић.

Изабраници селектора Дејана Савића на Светску лигу долазе после шестог места на Европа купу у Загребу, који им резултатски није значио, јер су већ били обезбедили наступ у Београду.

- Мени је резултат на Европа купу сасвим океј. Ми смо ту опипавали нова правила, посматрали друге екипе, гледали од чега треба да се одвикнемо, а на шта да се навикнемо. Уопште, нико не треба да сумња у нас зато што смо ту лоше показали - закључио је Мандић.

Србија такмичење у Светској лиги почиње против Аустралије, а ривали су јој у групи још Казахстан и Хрватска.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Bravo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.