Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Игор Милановић: Партизан је играо авангардни ватерполо

Вратио се после четири године рада у иностранству. После најтрофејнијих тимова света Партизана и Про Река, три сезоне у турском гиганту Галатасарају, решио је да крене изнад ваљевског Тешњара, под балон Петнице. И томе је мало ко посветио пажњу
ФОТО: М. Рашић

Игор Милановић није личност која жуди за појављивањем у медијима. У величанственој каријери играча и потом освајача две Лиге шампиона, наразговарао се са новинарима.

Са друге стране и медији као да нису препознали шта значи његов повратак и рад у Ваљево Горењу. Остаје укус да јавност не зна често да препозна снагу потеза истинских светских спортских великана.

А Игор баш то јесте, по два олимпијска и светска злата, једно Европско, два ФИНА Купа у време када се играло ређе, кад није било сваке године Светских лига и, што је можда најгоре за каријеру његове велике генерације, трогодишње санкције су ускратиле низ медаља екипи за коју се сматрало да нема правог ривала.

Оставио је велики траг као играч. И да као тренер ништа више не уради, има Лиге шампиона са Партизаном и Про Реком. Мало ли је?

Неколико идеја око термина за разговор су неславно завршене и коначно пре неколико дана нашли смо време за причу. Без повода, а пуну занимљивих Игорових запажања:

Не бих много о Ваљеву. Момци и ја само урадили колико смо могли у условима који нису ни природни, ни спортски. На старту велике речи, на крају разочарење. Управа је имала погрешну пројекцију себе, свог квалитета, средстава... Сви смо остали ускраћени. Из приватног угла сам разочаран, опет богатији за неко искуство. Добио сам неке пријатеље, неке сам изгубио.

Враћамо се на године Партизана, импресивног наступа у Лиги шампиона 2011. и у римском финалу „разбијања” Про Река у којем није било играча, а да није истинска звезда. Прија му констатација да је Партизан тада играо нешто ново, авангардно.

Радо се тога присетим кад попијем кафу са тадашњим играчима. Имали смо те авангардне, хоризонталне кретње у одбрани. To су за оно време потпуно нове фазе у одбрани! Оне се и данас имплементирају у тактику великих репрезентација, мада нисам сигуран да сви тренери сто посто схватају шта смо ми то радили. Били смо, колико год нескромно звучало, испред свог времена. Вујасиновић, Соро, Прлаиновић и други најбоље знају који су то били моменти за стварање новог стила игре, поготову у тој потпуно новој игри у одбрани...

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

...
Cuvena Partizanova skola vaterpola Cuk- Vojvodina,Radovic,Prlainovic,Subotic- Jadran,Vico,Mandic-Primorac.......
Mosquito
Ne razumem navijace Partizana. On je bio najveci jugoslovenski klub, a sada je to VK Crvena zvezda. Pa ljudi moji, za nju navija Vrhovni komandant, bre.
mmm
Nema vise Mirka Marjanovica i ubacivanje novca bez kontrole.
Eh ta avangarda
Potpuna avangarda, prvo otmu Beceju igrace i ugase ga, a potom pod Udovicicem ucenjuju igrace da nece videti reprezentaciju ako ne igraju za Partizan. Super, bili prvaci Evrope 7 puta, a u zadnjih 40 godina jednom...
Đorđe
Koji igrači su oteti Bečeju? Jedini igrač ponikao u Bečeju bio je Krstonošić, ostali su dovedeni sa strane. Naravno da su dolazili igrači u Partizan jer su tad mogli da napreduju igrački i naravno zaigraju za reprezentaciju. Posledica toga su mnoga osvojena zlata. Sad gledajte posle OI u Tokiju šta će biti sa reprezentacijom i "nucenjivanim" igarčima
Basta Babas
Nije Beceju nego Vojvodini.
ercov
Tuga da te uhvati kada vidis sta drzava napravi sa najvecim srpskim brendom i najtrofejnijim vaterpolo klubom u Evropi. Tuga je jos veca kada vidis sve te vaterpolo legende kluba, daleko od mesta koje ih je napravilo ljudima, sampionima i svetski poznatim sportistima.
@Srdjan
Kako niko drugi kada je Mladost Zagreb takodje bila 7 puta Evropski Sampion i igrala jos 4 finala a vi 3,Pro Reko takodje 8 puta Evropski Sampion i jos 7 finala,znaci vi ste na trecem mestu tu iza Pro Reka i Mladosti,ne spinuj...
Srdjan
7 puta evropski sampioni mi i Pro reko niko drugi moj ercove.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.