Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Душан Мандић: Тим подмлађен, нови су циљ и енергија

Нова репрезентативна акција овог лета, промењена је екипа али циљ остаје исти
ФОТО: Н. Неговановић

Срби су одлучни у намери да на Светском купу у Берлину (11-16. септембар) ураде баш исто оно што су радиле генерације пре њих: 2006, 2010. и 2014. наша репрезентација је освајала ово такмичење.

Селектор Дејан Савић је са сарадницима окупио кандидате за место међу 13 у Берлину. Тренинзи су у Београду а један од вођа подмлађене селекције је Душан Мандић (на слици), члан најсјајније генерације нашег ватерпола.

Да ли си сте се одморили у данима између финала Европског првенства у Барселони и почетка припрема за Светски куп?

Нисам успео да се одморим колико ми је било потребно, али шта је, ту је. Када се игра за репрезентацију остале ствари постају споредне и мање битне – не оставља ни грам простора за алиби леворуки „бомбардер”.

Да ли постоји нека разлика на тренинзима у односу на припреме за Барселону?

Разлика постоји. Подмлађен је тим, нови су циљ и енергија.

У екипи за Европско првенство сте били међу најмлађим играчима, сада се ситуација окренула, најискуснији сте. Да ли имате другачију улогу у екипи и већу одговорност?

Сви који су играли у Барселони а сада су ту и за Светски куп, имаће другачију улогу, па тако и ја. Осећам да ћу имати још већу одговорност у овој екипи, јер ово нам је свима још једна прилика да одбранимо злато и на овом такмичењу. Такође, имаћемо јасну слику где смо сада у односу на 2014. годину када смо такође играли у подмлађеном саставу.

Европски шампионат је био напоран, уз онако драматично финале за актере и стресан. Где проналазите мотив после великог емотивног пражњења?

Привилегија је и част играти за репрезентацију. Свака медаља би нам значила много, поготово златна на коју смо све навикли, али неће бити ни мало лако. Људи око нас, јавност, треба да буде свесна тога – нагласио је Душан Мандић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Dok je Dejana biti ce i vaterpola.....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.