Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Филиповић: Нисам сигуран да ће неко поновити ове резултате, волео бих, али...

Селекција Србије је победом над Шпанијом у финалу од 12:10 после бољег изводјења петераца освојила четврту узастопну титулу на Европском првенству и поновила успех репрезентације Мађарске стар 80 година
ФОТО: Н. Неговановић
Капитен репрезентације Србије Филип Филиповић рекао је поводом освајања четвртог узастопног Европског првенства, да није сигуран да ће нека екипа поновити такав резултат у будућности, али и да је држава сада показала колико јој ватерполо значи.
 
- Волео бих, али искрено, нисам сигуран да ће неко ово поновити. Бити у друштву ових заиста сјајних момака и саиграча је нешто непоновљиво. Нисам сигуран да ће се оваква генерација и овакво друштво поновити у некој скоријој будућности. Понављам, волео бих, то би било сјајно за наш спорт, не само за ватерполо већ спорт уопште, али заиста мислим да је ово јединствени моменат у којем треба да уживамо сви заједно - рекао је Филиповић.
 
Селекција Србије је победом над Шпанијом у финалу од 12:10 после бољег изводјења петераца освојила четврту узастопну титулу на Европском првенству и поновила успех репрезентације Мађарске стар 80 година.
 
- Колико је било тешко освојити медаљу најбоље зна наш стручни штаб, ми смо одрадили наш посао, као и сваки пут до сад. Имали смо срећу да се на крају боримо са Шпанцима за четврту узастопну титулу и мислим да смо више него заслужено освојили ово Европско првенство. Колико сам имао прилике да видим, Шпанци су изузетно задовољни сребрном медаљом, тако да бих упутио велике честитке тој генерацији, за коју мислим да ће много више показати у будућности. Ми смо наставили низ успеха и једноставно показали да смо најбољи. Вратили смо осмех нашим људима, који то сигурно заслужују - рекао је српски ватерполиста.
 
Осим титуле шампиона, капитену Србије припало је и признање најбољег играча турнира.
 
- Та награда је још један показатељ какве саиграче имам поред себе, њима дугујем највећу захвалност. Они су 99 одсто тог признања и могу само да им кажем велико хвала за све ове године и за све успехе које смо заједно остварили. Ја сам само један од њих који у одређеном тренутку подиже трофеј - рекао је Филиповић.
 
Он је такодје нагласио да се нада да ће нови успех утицати на то да се услови у српском ватерполу подигну на виши ниво.
 
- Мислим да ово може утицати да се ситуација поправи. Данас смо добили јако позитивне вести и велики сам оптимиста. Сматрам да је држава коначно стала иза ватерпола и показала колико јој ватерполо значи и колико рачуна на тај спорт у будућности. Заиста желимо да промовишемо ватерполо баш сада када репрезентација доживљава највеће успехе - закључио је Филиповић.
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bolero
Bravo junače ! Sjajni ljudi, sjajna ekipa, sjajni uspesi.
Đorđe
Juče je autobus sa vaterpolistima, prošao pored bazena Banjica. Na bazenu su u isto vreme treneri koji su stvorili većinu od igrača reprezentacije, radili sa nekim novim klincima. Topao dan, topla voda i radi se punom parom. Šta će biti od oktobra? Gde će i kako će se raditi?Treba naći rešenje da opstane najbolja vaterpolo škola VK Partizan a ne uništiti je zbog alavosti i pohlepe. Ako opstane opet će biti dočeka šampiona, ako ne uspe, biće vaterpolo samo lepo sećanje. Ne sme se dozvoliti da akva park zameni vaterpolo centar.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.