Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Прлаиновић и Пијетловић: Овакве ствари остају урезане у срце

Ватерполисте Србије је вечерас испред Старог двора дочекало неколико хиљада људи
ФОТО: И. Веселинов

Андрија Прлаиновић рекао је после дочека у Скупштини Београда да му је драго када види колико је људи усрећило освајање златне медаље на Европском првенству у Шпанији.

- Сатисфакција је када видимо колико нас људи дочека, то се не може описати речима. Осећај је неупоредив с било чим. Једноставно када видиш да си својим спортским успесима обрадовао толико људи - рекао је Прлаиновић новинарима после свечаног дочека у Скупштини Београда.

Прлаиновић је рекао да свака утакмица на првенству у Барселони има посебну драж, али да не може да одабере која му је најдража.

- Велика ствар је освојити четврти пут у низу. Многи су мислили да ћемо се ове године успорити, да нећемо бити овакви. Ипак, истрајали смо у жељи да останемо у самом врху светског ватерпола. Веома сам поносан на ову екипу, на то што исписујемо златне странице српског спорта и ватерпола.

Ватерполисте Србије је вечерас испред Старог двора дочекало неколико хиљада људи, а Гојко Пијетловић је рекао да такав догађај „никада не застарева”.

- Овакве ствари увек остају урезане у срце и памћење. Када видим колико цене оно што радимо за државу и овај народ срце ми је пуно. Емоције су предивне. Хвала свима што су дошли - рекао је Пијеловић.

Упитан колико је било реално да Србија четврти пут узастопно освоји ЕП, Пијетловић је рекао „Скоро немогуће”, али да је тим „прављен за немогуће мисије”.

- Даље ћемо наставити истим темпом, успеси и састав нам не дозвољавају да станемо овде, већ нас подстичу да увек будемо на првом месту - рекао је Пијетловић.

Он је додао да му је драго што су ватерполисти на балкон Скупштине града Београда могли да изађу с децом и што се „ствара породична атмосфера”.

Ватерполо репрезентација Србије освојила је у суботу Европско првенство у Барселони, пошто је у финалу победила Шпанију са 12:10 после бољег извођења петераца. То је било четврто узастопна златна медаља за српске ватерполисте на континенталним шампионатима.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.