Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Филиповић, Прлаиновић и Мандић пред Хрвате: Одбрана је кључ

Српски ватерполо репрезентативци Филип Филиповић, Андрија Прилаиновић и Душан Мандић истакли су да полуфинале Европског првенства са Хрватском чекају са доста мотива и да се не обазиру на чињеницу да је противник славио у три претходна дуела.
ФОТО: Марсел тер Балс
Олимпијски и европски шампион има бољи међусобни скор од светског првака Хрватске 13:10, али је велики ривал био бољи у последња три на шампионату света у Будимпешти и у мечевима Европа купа у Сплиту и Ријеци.
 
- Не треба да се обазиремо на сусрет са Мађарима, иако је то на моменте моћно изгледало, чека нас велики посао у полуфиналу. Зато заборављамо Мађаре и гледамо Хрвате. Они су екипа која уз нас стално стиже до постоља. Светски су прваци, фаворити су увек на такмичењу и знамо какав им је квалитет, али и они знају нас, тако да већих изненађења неће бити - рекао је Филиповић.
 
Капитен Србије истиче да ће одлучити већа жеља и агресивност, уз дозу среће.
 
- Три узастопне победе њима дају наду да могу поново да славе. И ми смо свесни да све може да се догоди. Али када изгубите од некога два, три пута онда пресавијете табак, видите шта није ваљало и пробате да поправите. Мислим да сада више желимо победу.
 
Његов саиграч Душан Мандић признао је да је дуел са Мађарском исцрпио екипу и да ће вероватно истрајнији да слави.
 
- Њихови центри и транзиција у нападу обезбеђује им доста искључења. Знамо то добро, али имамо и ми адуте. Биће то спектакл, уживање за играче и гледаоце. Сећам се Будимпеште (полуфинале прошле године прим. аут) где је нама пала одбрана. Никад није била лошија. Она је кључ свега - навео је Мандић, вероватно најбољи појединац финала те две селекције на Олимпијским играма у Рију у победи Србије 11:7.
 
Исто као Мандић размишља и Андрија Прлаиновић речима да је рецепт да се понови одбрана из дуела са Мађарском.
 
- Тако бисмо добили самопоуздање за игру у нападу. Ту бих волео више голова из игре, а не само са играчем више. Много би нам то значило у игри. Немамо проблем са психологијом због њихове три победе. То је полуфинална утакмица са једним јаким противником, имаћемо огромну мотивацију да одемо у финале - закључио је Прлаиновић.
 
Полуфинале првенства Европе у Барселони између Србије и Хрватске игра се сутра од 20.30, док се од 22 сата састају Шпанија и Италија.
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Kakav žreb, na jednoj strani, Srbija, Mađarska, Crna Gora i Hrvatska, a na drugoj Španija i Italija. Neka mi neko kaže da je slučajnost.
ACM
Nama do polufinala i meča sa Hrvatskom sve bilo šeboj !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.