Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Јеленић: Вероватно су навикли да све што се ради у ВСС иде у Партизан, али сад је другачије

Како је и најавио председник ВСС Виктор Јеленић је у Кући ватерпола одржао конференцију за медије
ФОТО: М. Антић
Желео је председник ВСС Виктор Јеленић да се осврне на наводе у саопштењу ВК Партизан. На почетку је рекао:

Све саме лажи и само једна истина, а о њој ћу на крају.

И онда је почео, ставку по ставку из саопштења које је назвао срамотним и упереним директно против њега:

Неосноване су оптужбе да радим на томе да се овај клуб уништи. Пре неки дан смо Александар Шоштар и ја имали ТВ дуел, али како нисам имао времена да кажем све како јесте, одлучио сам се за конференцију. Председник ВСС постао сам 24. априла, а тог дана је дуг ВСС према клубу Бањица, добро сте чули према клубу Бањица, а не према Партизану био је 1,6 милиона динара. Тај дуг сада не постоји. Плаћено је. Занимљиво је да сам седам дана по доласку на место председника добио опомену пред утужење на 1,642 хиљаде динара а број рачуна је 001 од 31.1.2018.

Јеленић је додао да је прва одлука новог УО да се из ванбуџетских средстава додели помоћ учесницима регионалне лиге за плаћање судијских и делегатских такси и да то до сада није била пракса.

Кажу да протежирам неки клуб додељивањем средстава савеза. Наша одлука је да ако неки клуб донесе савезу износ већи од 1,5 милиона динара има право на 25 посто. Дакле, ако приватни спонзор неће да спонзорише неки клуб, али хоће преко њега да помогне савезу, онда клуб има право на свој део, а ми ћемо тог спонзора да рекламирамо.

Јеленић је поновио да у Стручном савету нема представника Партизана али да га није било ни раније.

У стручним штабовима су Дејан Јововић селектор дама, Стефан Ћирић помоћник Дејана Савића, у ВСС је извршни директор Зоран Аврамовић председник Скупштине Партизана. Да их мрзим зар га не бих сменио? Да мрзим Партизан, зар бих додељивао играчима медаље за освојено прво место? Тражио сам од Шоштара и писмено да нам да предлог за члана Партизана у Управном одбору. Предложио је Ђорђа Стефановића, заступника Бањице, а по Закону о спорту једна личност не може на два места. И ја сам поднео оставку на место председника Звезде истог дана 24. априла кад сам изабран за председника савеза. Моје име је избрисано из АПР 21. маја. Шоштар је предложио Бранка Стаменковића и ја сам прихватио. Партизан каже да ме не признаје за председника. Сви знају да су Партизан и Бањица на гласању били против односно уздржани за мој избор.

Јеленић негира да је стао на страну Општине Вождовац у спору са Партизаном.

Питам вас, са дугом од 1,3 милиона евра, који савез има ко би се одрекао понуде да тренира дневно шест сати бесплатно. Уз то рекао сам и да уколико Партизан добије спор неће бити проблема да савез то плати. Председник општине је нудио да Партизан добије бесплатне термине, клуб то није прихватио јер очекује да добије спор и да му остане базен. Нуђени су дакле бесплатни термини а ни један клуб у Београду то нема. Град плаћа одређену суму за термине, али те суме су недовољне и не покрију ни 30 одсто од годишњих потреба клуба за тренирање.

О одбијању телефонског позива Александра Шоштара је објаснио:

Рекао ми је прво да је у гужви и да ће ме звати за пет минута и није ме звао. Рекао је да сам био искључен. Седео сам у савезу, у канцеларији генералног секретара са генералним секретаром и оперативним директором и нисам био искључен. Можемо да тражимо дописом да се достави да ли сам био искључен или нисам.

Наставио је:

Како ја уништавам Партизан када сам ту 45 дана, а њима је рачун блокиран од 6. јуна 2016 на 161,557 милиона динара.

После низа демантија навода саопштења Јеленић је казао:

Једна истинита ствар у саопштењу је да смо господин Шоштар и ја били заједно у Ђенови на Ф8 Лиге шампиона и да му нисам рекао за конференцију за штампу. Зашто бих морао да му дам информације шта се ради у савезу. Вероватно су навикли да све што се ради у ВСС иде у ВКП, али сад је другачије. Нико не негира огромне успехе Партизана, све оно што су учинили за југословенски и српски ватерполо. Али знака једнакости између Партизана и савеза нема.

И на питање да ли ВСС може да помогне Партизану Јеленић је рекао:

Савез је у дугу скоро 1,3 милион евра, најзадуженији савез у Републици Србији. Те дугове нисам ја направио. Већ смо почели да их смањујемо , знате да је тешко... И на скупштини сам рекао да рачунам да те дугове могли да исплатимо у року од три године. То је моја жеља и то је моје надање, да било ко дође после може да функционише нормално. Оно што држава даје за ВСС је супер. И од државе и од ОСС имамо врхунску помоћ али та средства користи ВСС а не клубови. Моја борба је за клубове, они су база, хоћу да се они дигну, да би могао да се настави континуитет успеха репрезентативних селекција, јер играч не постаје у репрезентацији, већ долази из клуба. Да би постао играч у клубу мора да тренира и да има оптималне услове.

Проблеми око вајлд карте

Јеленић је рекао да и Шоштар и он имају информацију из ЛЕН да Партизан највероватније више нема право директног учешћа у полуфиналним групама Лиге шампиона због дуговања према ЛЕН али и због жалби клубова учесника на услове играња на Бањици.

Све ћу да урадим да Партизан, ако жели, остане тамо јер са тада отварају два места у квалификацијама за српске клубове. То је интерес савеза. У супротном имаћемо два клуба који ће квалификације почети средином септембра.

Коментари37
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milojko
A znas sta je najveca fora, dok vi ovde srcanite niko ama bas niko ne daje 2 pare za vase komentare!!! Pogotovo od ovog nerealnog PENZIONERA.... Sostara da pitate gde su pare i zasto voda ne moze da se zagreje vec 3 decenije....
@Milojica
A znas sta je jos bolje... to sto ni tebe niko ne tretira ni za suvu sljivu.
Sudija
G-dine Jeliniću, izjavom SAD JE DRUGO VREME sam sebe si demantovao . Za 60 godina Partizanove institucije i poznate škole kakvih je malo u svetu ili uopšte nema ne može se reći da je sve dolazilo u Partizan jed bilo je i drugih klubova Mladost,Jug Primorje Pošk. Jadran. ali NIKAD NIJE BILO Zvezde. i pre nekoliko godina doveli ste igrače Partizana koji su se dokazali u Partizanu i svetu da bi postali prvaci Evrope. Partizan nikad nije uzimao gotove igrače već ih je stvaroa.Postavili ste Savića na mesto trenera DA bude magnet i kao razultat toga je bio da je pola petlića iz Partizana prešlo u Zvezdu nadajući se da će pre doći do reprezentacije
Milan
Ovo je pocetak kraja najtrofejnijeg sporta u Srbiji na celu sa covjekom koga je politika dovela na ovo mjsesto. Na ispracaju vaterpolista za pripreme u Sloveniju pola mu igraca nije pruzilo ruku i pozdravilo se sa njime. Toliko za pocetak o ovom covjeku.
GENERAL
DOLAZI VREME DA SE NAPUSTI ZEMLJA
ja
pa zar partizan ne upravlja bazenom kako to da se placa vk banjici,kakve su to mutljavine i pranje para od strane drzavnog projekta rajfajzen

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.