Почетна / Ватерполо / Репрезентација

СЛОЖНА БРАЋА: Два пара асова

Први пут у ватерполо репрезентацији два братска тандема, Гојко и Душко Пијетловић, Страхиња и Виктор Рашовић
ФОТО: Д. Стевовић

Памћење некад и откаже. Провере на све стране. Српски ватерполо није никад имао два братска тандема као сад у Ријеци када су у Савићевом тиму Гојко и Душко Пијетловић, односно Страхиња и Виктор Рашовић.

Браћа Манојловић, браћа Удовичић, браћа Ћук нису имала ту прилику. Док је била ту и Црна Гора позивани су Мирко и Жељко Вичевић, Никола и Млађан Јановић. И то је то.

Због тога је финале Европа купа у Ријеци куриозитет за српски ватерполо и по томе што је у екипи поменути квартет.

- Да ли је лакше или није када су браћа у истом тиму? Тешко је да се каже, можеш да гледаш и овако и онако. Тек јасно је да се мало већа одговорност осећа и за потезе овог другог – лаконски ће Дејан Савић.

Гојко и Душко дуго трају. Заједно стално од 2009. Душко је 2015. био најбољи играч света, Гојко годину дана раније први чувар мреже на бројним такмичењима. Освојили су све што може да се освоји.

Џепови пуни злата

Гојко Пијетловић је рођен 1983, Душко две године касније. Страхиња Рашовић је 1992, Виктор годину дана млађи.

Браћа Пијетловић освојили су све што може да се освоји. Виктор има највећи успех бронзу на СП прошле године и злато са Светског купа и Светске лиге, Страхиња освајање Светског купа и неколико Светских лига.

А Рашовићи? Виктор и Страхиња играју на различитим странама. Није ретко да се мајсторски допуњавају. Страхињи је специјалитет напад, Виктору одбрана мада се све чешће уписује у листу стрелаца.

- Сада смо прве године одвојени. И време је било. Пратим како игра за Југ. Иако је Дубровник специфична средина знао сам да ће успети. Већ је репрезентативац, ја и даље чекам шансу. На мојој су страни Прлаиновић, Митровић, Ћук… Није лако. Али надам се и трудим се да сваку прилику искористим.

Савић на Рашовиће озбиљно рачуна. Практично под његовим вођењем су постали играчи интересантни за иностранство, занимљиви и за репрезентацију.

- Не гледам их као браћу. Они су за мене репрезентативци, а како се презивају… - закључио је Савић у свом стилу.

Гојко и Душко су играли у Војводини и Партизану. После су им се путеви разишли. Гојко је био голмана Катара, Будве, Црвене звезде, Ференцвароша и Орадее. Душко је из Партизана отишао у Про Реко, па Звезда, Синтез, опет Про Реко, сада је у Динамо из Москве.

Код Рашовића године заједничког играња у Београду, Црвеној звезди, Барселонети. Ове сезоне први пут раздвојени. Страхиња је у Егеру, а Виктор први Србин ангажован од стране Југа. Обојица су играли у сезони када је Гојко бранио за Звезду и касније (без Гојка) са Дулетом стигли до освајања Лиге шампиона.

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 7. и 8. април. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nikolaj Berđajev
Prvi Srbin u Jugu je Aleksandar Ivović.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.