Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Ватерполисти на ЕП у Барселони у групи са Румунијом, Русијом и Словачком

Жребом у Барселони одређене су групе на предстојећем Европском првенству
ФОТО: Н. Неговановић

Србија је добила лаку групу на жребу за Европско првенство које је одржано у Барселони. Делфини ће у поход на трон кренути дуелима против Румуније, Русије и Словачке.

Лак жреб аутоматски значи и теже ривале већ у четвртфиналу, с обзиром да се група у којој је Србија укршта са оном у којој су Мађарска и Италија, те је већ у четвртфиналу могућ дуел са неком од тих селекција.

Европско првенство ће бити одржано од 14. до 28. јула у Шпанији, у Барселони. На њему ће учествовати 16 тимова, подељених у четири групе.

Победници група ће изборити директан пласман у четвртфинале, док ће за преостала четири места у тој рунди разигравати други и трећи из група. На претходном ЕП у Београду Србија је освојила златну медаљу.

Дејан Савић: За нас ЕП почиње у четвртфиналу 

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да ће утакмице у групи служити као припрема за четвртфинале, када за његову екипу "почиње" Европско првенство.

- Јасно је да смо фаворити и за нас ће првенство почети најтежом утакмицом у психичком смислу, четвртфиналем. Морамо да се припремимо максимално и да кроз групу урадимо све што треба за утакмице одлуке - рекао је Савић после жреба у Барселони.

Српски ватерполисти ће бити у Групи Д Европског првенства са Румунијом, Русијом и Словачком.

Репрезентација Србије ће прву утакмицу играти с Румунијом 16. јула, а потом јој на по два дана следе дуели с Русијом и Словачком.

Капитен српских ватерполиста Филип Филиповић није задовољан жребом.

- Жреб није добар, недостаје нам јачи ривал у групи. Овако ћемо до 24. јула морати да чекамо прави дуел за разлику од других кандидата за високи пласман који це у групи имати бар једну јачу утакмицу. Срећом, имаћемо доста провера, јаке Медитеранске игре, па верујем да ћемо бити прави када буде требало - навео је Филиповић.

Женска ватерполо репрезентација Србије играће у Групи Б са Немачком, Русијом, Мадјарском, Шпанијом и Турском.

- Група је добра. Најваженије је да припреме одрадимо на прави начин и да такмичеење, посебно први сусрет са Немачком, дочекамо максимално спремни - рекао је тренер ватерполисткиња Дејан Јововић.

Ватерполисткиња Мила Глушчевић је кратко рекла да је одлична група у којој је њена екипа.

- Одлична група и да су ми дали да бирам, изабрала бих такве ривале. Можемо да се носимо са Немицама и Туркињама - казала је она.

Европско првенство играће се у Шпанији од 14. до 29. јула.  

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.