Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Србија лако до победе против Црне Горе у Нишу, финални турнир корак ближи (ВИДЕО)

Србија је остварила и другу победу пред домаћим навијачима, овога пута у Нишу против Црне Горе, те је наставила пут ка пласману на финални турнир светске лиге који ће наредне године бити одржан у Оукленду
ФОТО: И. Веселинов
Србија – Црна Гора 7:4 (2:0, 2:2, 2:1, 1:1)
Базен Чаир у Нишу. Гледалаца: 1.000. Судије: Влашић (Хрватска), Кун (Мађарска). Играч више: Србија 6 (3), Црна Гора 7 (2).
СРБИЈА: Г. Пијетловић (5 одбрана), Лазић, Рашовић, Ранђеловић, Ћук 2, Д. Пијетловић, Убовић, Алексић 3, Јакшић, Филиповић 1, С. Митровић 1, Б. Митровић (6 одбрана). Селектор: Савић.
ЦРНА ГОРА: Лазовић (10 одбрана), Бргуљан 1, Банићевић 1, Петковић 1, Видовић, Радовић, Драшковић, Укропина, Ивовић 1, Сарић, Кандић. Селектор: Гојковић.

 

Дерби другог кола квалификација европске зоне за Светску лигу припао је Србији. Делфини су пред пуним трибинама Чаира у Нишу савладали Црну Гору и направили огроман корак ка првом месту у А групи које би им донело сигуран пласман на финални турнир.

Није блистала Србија али је ипак била на нивоу довољном да ривал, који је у град на Нишави стигао у подмлађеном саставу, ни у једном тренутку не угрози вођство.

Расположен је био Милан Алексић, три пута погађао мрежу расположеног Лазовића. Управ је наш „бомбардер” отклонио све дилеме, поготком за 7:3, у првом нападу последње четвртине.

Србија је водила са 3:0, а Црна Гора је први гол дала три минута и 44 секунде пре краја друге четвртине када је Александар Ивовић погодио за 3:1.

Потом је и Бојан Банићевић дао гол за 3:2, а прво полувреме је голом завршио Алексић који је девет секунди пре краја с играчем више погодио за 4:2.

У другом полувремену Митровића је на голу заменио Пијетловић. Алексић се први уписао стрелце, други гол за 5:2.

Црна Гора је средином четвртине добила четврти пут играча више што је натерало Гојковића да затражи тајм-аут. Рашовић је пресекао напад па је у том тренутку реализација гостију са играчем више и даље била нула.

Ни Србија у наредном нападу није ништа урадила са бројчаном предношћу у базену. Код нове такве ситуације Савић је узео минут одмора. И поново није било гола, Прлаиновићев ударац је зауставила пречка.

Марко Петковић је прекинуо серију промашаја са играче више, на 1,15 до краја трећег дела смањио је на 5:3 и онда мајсторија у три потеза.

Лопта је муњевито дошла до Ћука који погађа за плус три, 28 секунди до последњег одмора. Црна Гора у последњих 28 секунди није ни шутнула према нашем голу.

Кад је Алексић постигао свој трећи а седми гол за Србију, бодови су могли да буду уписани.

Семафор другог кола А групе Светске лиге:
Србија – Црна Гора 7:4 (2:0, 2:2, 2:1, 1:1)
Слободна је Румунија
Табела: Србија 6 бодова, Румунија (меч мање) и Црна Гора (меч мање) без бодова.
Напомена: Пласман на финални турнир (18-23. јул 2018. године у Оукленду, Нови Зеланд)из Европе  оствариће победници група и најбоља другопласирана екипа.
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zile
Nemam komentara ja sam to znao odavno .
Србија
Браво, само напред!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.