Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Грчка свргнула Србију са светског трона у сред Београда и са Хрватима игра за злато

Изабраници Владимира Вујасиновића од 18.40 часова у недељу играју са Мађарима за бронзано одличје
ФОТО: И. Веселинов

Србија – Грчка 8:9 (3:3:, 3:4, 1:2, 1:0)

Београд - Базен: Милан Гале Мушкатировић. Гледалаца: 800. Судије: Хаиме Теиксидо и Владимир Голиков. Искључења: Србија 9, Грчка 8. Играч више: Србија 8 (1), Грчка 9 (3).

СРБИЈА: Филиповић (8 одбрана), Танкосић, Томић, Лукић 1, Вучинић 1, Гвоздановић, Драшовић 1, Тохољ, Јанковић, Радојевић 4, Радоњић, Велкић 1, Белопавловић. Селектор: Владимир Вујасиновић.

ГРЧКА: Зердевас (10 одбрана), Скумпакис 3, Гардикас, Гјувецис 1, Николаидис, Папанастасиу 1, Јанопулос, Муратидис, Делаграматикас, Трулос 1, Масманидис 2, Капетанакис 1, Полимерис. Селектор: Теодорос Лорантос.

 

Србија није одбранила светску круну, са трона је у Београду скинула Грчка, која ће се сутра са Хрватском борити за злато, док ће изабраници тренера Вујасиновића од 18.40 часова играти са Мађарима за бронзу.

Почетних 15 минута играло се гол за гол (0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6) да би у последњем минуту друге четвртине Грци преко Трулоса први пут дошли до два гола предности (7:5).

До другог минута треће четвртине одржавали су предност (8:6, 9:7), а онда је уследило 12 минута и 45 секунди без гола на обе стране.

На 78 секунди пре краја утакмице Велкић је погодио за 8:9 и пружио наду браниоцима круне да могу до пехара. Тохољ је 50 секунди пре краја украо лопту, али је Радојевић 23 секунде пре краја изблокиран. Тако је отишла и последња нада...

Резултати полуфинала Светског првенства за јуниоре: Србија - Грчка 8:9 (3:3, 3:4, 1:2, 1:0), Хрватска - Мађарска 6:4 (3:2, 1:0, 0:2, 2:0).

За седмо место: Италија - САД недеља у 16. За пето место: Шпанија - Црна Гора недеља у 17.20. За треће место: Мађарска - Србија недеља у 18.40. Финале: Хрватска - Грчка недеља у 20.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Jedini stvaralac u vaterpolu u Srbiji je VK Partizan. To je klub koji je ubedljivo prvi na svetu po kvalitetu igraca koje je razvio. Poslednje dve godine on se planski gasi a od ove godine razvojni pad se prvo osetio u A timu a sada i kod mladih. Istovremeno u zamenu za razvoj pojavljuju se pojediuni klubovi koji nemaju strpljenja za razvoj ali povremeno imaju para da pokupe igrace i osvoje titule. U ovom slucaju to je CZ koja ce uskoro pored domacih imati vise od pola stranaca ali ce biti beznacajna u Evropi.
Vlada
Ko je kriv ? Jel neko postavlja pitanje Vujasove odgovornisti. Najbolje da su igeači krivi. Za igračku karijeru kapa dole , a trenerska ? Nista. Ima privilegiju. da bude trener najboljih ekipa ne zbog rezultata nego zbog igračke karijere. A rezultati nula. I u Partizanu i u Italiji I sa juniorima. Sve polovično .
THE COMSAT ANGELS
Vujasinovic je bio dobar igrac ali kao trener ne vrijedi.Uci se covjek.Mozda i nesto nauci.Ova ekipa ima vrijedna dva igraca a ostalo je osrednji kvalitet.Bice bolje.
Sudija
Za ovaj poraz glavni je krivac žreb. Doći do polufinala praktično da se i ne oznojiš, bilo j i za očekivati prvi ozbijlniji protivnik da će nas kazniti ,Da smo pre imali bar jedu ili dve utakmice na jedu loptu verovatno bi ishod pritiv Grka bio drugačiji
Cale
Eh sad ,a da je bilo takvih ,pa prodješ,pa ovu izgubiš ,rekli bi ne može svaka,oni su demonstrilali silu,ali Grci ih iznenadiše i teramo dalje,biće od ovih dosta vrhunskih igrača.
Djoka
Polako ali sigurno.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.