Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Делфини разбили и Аустралију, директно у четвртфиналу

Јуниори Србије испунили су први задатак на Светском првенству у Београду. Победом над Аустралијом у петом колу обезбедили су прво место у Ц групи које им је донело директан пласман у четвртфинале
ФОТО: М. Рашић
Србија – Аустралија 11:2 (2:2, 2:0, 5:0, 2:0)
Базен Милан Гале Мушкатировић. Гледалаца 400. Судије: Голков и Бендер. Играч више: Србија 5 (1), Аустралија 4 (1).
СРБИЈА: Филиповић, Танкосић 2, Томић 1, Лукић 2, Вучинић, Гвоздановић 1, Драшовић 1, Тохољ, Јанковић, Радојевић 2, Радоњић 1, Велкић 1, Белопавловић. Селектор: Вујасиновић.
АУСТРАЛИЈА: Портер, Нагл 1, Хал, Елпик 1, Пут, Халам, Анстеј, Холден, Кириаку, Вос, Негус, Волохан, Вилиамс. Селектор: Коваленко.

 

У првој четвртини Аустралијанци су били равноправни противник, два пута су успевали да изједначе резултат. Али, други гол Аустралије постигнут у седмом минуту је био и последњи најјачег ривала у групи.

Томе је највише допринела одлична игра наше екипе у одбрани. Серија 5:0 у трећој деоници отворила је врата победе Србији.

Први гол дио је дело Петра Томића у петом минуту. Одмах је узвратио Нагл, а предност Србији вратио Вељко Танкосић. Минут пре краја прве четвртине Елпик је са играчем више изједначио.

Аустралијанци су у другој деоници били колико толико равноправни, понајвише захваљујући физичкој снази којом су парирали Србији, а чим је почео да их савладава умор, делфини су рутински осигурали важне бодове.

Чврста одбрана, жесток пливачки ритам и „безброј” контранапада обележили су последњих 12 минута у којима је наша репрезентација направила велику разлику и победу учинила убедљивом. 

Као што смо очекивали, после три лаке утакмице дошла је и ова где нисмо толико доминантни – каже Радослав Филиповић, чувар мреже нашег тима.

Аустралија је, као и ми, имала три победе и дали су све од себе да пробају да нас угрозе. Касније се испоставило да смо квалитетнији, заслужено победили.

Млади голман каже да има простора за напредак у игри Србије.

Тешко је било да се навикнемо на мало јачег противника. Морамо да поправимо пресинг игру.

Семафор петог кола Ц групе јуниорског ЕП:
Нови Зеланд – Кина 7:11
Србија – Аустралија 11:2
Слободна је била Аргентина
Табела: Србија 8 бодова, Аустралија 6, Кина 4, Аргентина 2, Нови зеланд без бодова.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.