Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Срби допутовали у Рузу, Савић истиче да је почела „операција Токио”

Почетак новог циклуса. У понедељак ће се у Рузи, градићу удаљеном од аеродрома у Москви око 80 км, окупити сви учесници финалног турнира Светске лиге
ФОТО: Д. Стевовић

Специјално за Журнал из Русије: Дејан Стевовић

Српски ривали у групи су Казахстан, САД и Италија, док су у другој групи Хрватска, Русија, Аустралија и Јапан.

У недељу су српски играчи стигли пре подне у Москву. Организован је колико толико обилазак руског главног града, да би се после тога упутили у Рузи.

Такмичење са само једним циљем, постићи одређен степен форме у припремама за догађај сезоне, Светско првенство у Будимпешти.

Ове година резултат са Светске лиге је само ствар престижа. То наравно не значи да екипе звучнијег имена нису дошли по медаљу. Заиста се не оптерећујемо резултатом, посебно не серијом одличних резултата. Јасно смо рекли да нам је ове године далеко важнија Будимпешта. Реч је о првој години после Игара, то је година освежавања и најава нових тимова. Играћемо без императива и то је ново за нас – каже селектор Дејан Савић.

Одмах после Рија и Савић и играчи су били на земљи, тврдећи да јавност мора да буде спремна и на резултатске подбачаје. Оно што је урађено у претходне четири године је фасцинантно, тешко поновљиво.

То је прошлост. Ми у Рузи почињемо операцију Токио. А како ћемо проћи до те завршне станице остаје да се види. Светска лига је добар турнир и као што сам рекао на конференцији, када смо већ ту хајде да покажемо оно најбоље што можемо у овом тренутку. А то је још далеко од онога што би требало да одиграмо у Будимпешти.

У тиму неће бити повређеног Мандића који је у Београду тренирао код Владе Вујасиновића. Страхиња Рашовић се одлично опоравља. У тиму нема Јакшића, шансу је добио Драшовић.

Проценио сам да је у овом тренутку боље тако. И то ништа не значи и Јакшић и сви они који су остали у Београду су у нашим плановима. Нема ту никаквог проблема.

Играчи су одмах у Рузи отишли у собе на одмор. У недељу су већ два тренинга на базену који треба видети али који је и како смо сазнали доста удаљен од хотела. Али, како свима, тако и нама.

РАСПОРЕД

Прво коло, уторак – А група: Србија – Казахстан, САД – Италија; Б група: Хрватска – Јапан, Аустралија – Русија;

Друго коло, 21. јун – А група: САД – Казахстан, Србија – Италија; Б група: Аустралија – Јапан, Хрватска – Русија;

Треће коло, 22. јун – А група: Србија – САД, Казахстан – Италија; Б група: Хрватска – Аустралија, Јапан – Русија;

Четвртфинале: 23. јун; полуфинале: 24. јун; за пласман: 25 јун.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.