Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Ватерполо савез Србије: Апсолутно смо уз Митровића

Ватерполо савез Србије (ВСС) саопштио је данас да апсолутно подржава репрезентативца Стефана Митровића поводом насловне стране у дневном листу „Курир”
ФОТО: В. Марковић

Не улазећи у разлоге оваквог уредничког промашаја, свима, који су били на финалној утакмици и онима који су посматрали емисију „Вече код Ивана Ивановића – јасно је да текст на насловној страни не одговара истини и истакнутог репрезентативца доводи у непријатну ситуацију”, наводи се у саопштењу ВСС.

Како се истиче, у данима кад Европа још прича о никад боље организованом шампионату Старог континента, у данима када су наши играчи, европски шампиони, још увек у центру пажње, у данима када наша комплетна организација добија похвале јер је Србију представила на прави начин, довођење једног од играча у сврху неких политика, је најмање речено ружно.

ВСС се апсолутно бори против и неистина и коришћења имена било ког спортисте у било које друге сврхе осим спортских. Лист „Курир” је насловном страном нашег истакнутог члана увео у неку причу која неме везе ни са њим, ни са спортом који га је прославио и због тога реагујемо штитећи и њега и све друге спортисте који могу да се ни криви ни дужни, нечијом вољом, нађу у таквој ситуацији.

Из ВСС поручују да је спорт једна од области којом се Србија поноси и да због тога свако треба да пусти спортисте да раде оно што најбоље знају, да се такмиче, боре за добре резултате и промовишу своју земљу.

У олимпијској години је такав мир преко потребан. Због тога апелујемо на све да својим деловањем дају прилог бољем амбијенту за рад спортиста. Свако супротно понашање је на уштрб и рада и резултата, а убеђени смо да никоме, ко се залаже за представљање Србије на најбољи могући начин, то није у интересу – закључује се у саопштењу.

Митровић је раније данас, у саопштењу медијима, реагујући на текст у дневном листу „Курир”, истакао да је у тренутку доделе медаље и бурног аплауза, инстиктивно поздравио публику, али да је само пар секунди након тога примио честитке од председника, и то на другарски начин, којим се обично поздрављају спортисти.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Гроф
Нико ко је Србин, не треба да се стиди што се звиждало Председнику, јер то нису били Срби. Нико ко је Србин, не треба да чита Курир. Сваки Србин треба да препозна делатност Германско - Ватиканске коалиције у својој средини и да се адекватно бори против њеног утицаја на националну свест Србског народа.
bruka je zviždanje na vrhunski organizovanom dogadjaju. Bruka je i toliko mešanje sns-a u organizaciju, da se članovima, javnih i drž.preduzećima daju karte, a da običan narod ne može da ih kupi. isto tako je i bruka što Nikolić otvara prvenstvo i deli medalje, to po protokolu rade članovi vss, len, bivši vaterpolisti. Jedini političar ili predsednik koji je delio trofeje je Putin na F1. Da su Crnogorci osvojili zlato, da li bi Nikolić i tada delio medalje?
Knego
Dosta nam je više i tog Kurira. Kakve sve gadosti pišu.
Dule
BRAVO ZA MITROVIĆA NEKA SI GA ISKULIRAO,ONI TO ISTO KORISTE ZA KAMPANJU,PA OVDE I NEMA GDE DA ISKAŽEMO NEZADOVOLJSTVO,SVE SU PREUZELI I CENZURIŠU! Narod kao stoka sve trpi i guta...
Dule
Valjali su vam dok su pisli hlavospeve o Vučiću,Nikoliću i ostaloj političkoj eliti,sve je to normalno,a treba sve da bude po ovom Vučiću,šta se taj Nikolić i trpa u sport,malo je sina nepismenog ubacio da trenira klince,a ovog drugog da upravlja Kragujevcom i ko zna šta još...
Прикажи још одговора
lool
potpuno sam politicki neaktivan,odmah da naglasim.Misljenja sam da su svi isti i to je to.I zuti i plavi i crveni...Kurir pokusava da iskoristi reprezentativca ,decka koji je toliko dao Srbiji,u neke njihove kampanje.Nista im nije sveto.Nisam ni ja voleo sto je Nikolic otvorio EP,voleo sam da to ucini Milanovic,Sostar<vujasinovic...Ipak,zvizdanje je pokazalo kakvi smo.Tim pre sto 80% onih koji su zvizdali nisu ni izasli na izbore.HVALA OVIM DIVNIM MOMCIMA!!!
NinoL
Mi ne zaslužujemo one momke. Ni ostale sportiste koji nas predstavljaju. Bilo me je dva puta sramota što sam Srbin u toku EP u vaterpolu. Svakome čast na političkom mišljenju ali bilo je sramota zviždati predsedniku na noć otvaranja takmičenja, a posebno u trenutku kada treba da uruči medalje našim zlatnim momcima je nečuveno. Zato smo zu gde jesmo. Nemamo ni gram stida. Ceo Balkan nam se smeje zbog tih zvižduka. A o novinama koji ovako koriste sportiste nemam reči. I ni da se izvinu. Mogu o Vladi i predsedniku pisati šta hoće, ali neka nazovi novinari ostave ove momke na miru. Ne da nisu ovo zaslužili već su nas zadužili i kada bi nešto zgrešili da im oprostimo. Ne bih o političarima jer je ovo sportski portal, ali kako je ovo ipak tema, ljudi koji stoje iza pomenutih listova i TV emisija, a koji se svakodnevno predstavljaju kao poslednji bedem u odbrani države, su ovim dovoljno rekli o sebi i o tome kako cene Srbiju i one koji uspešno predstavljaju našu zemlju u svetu.
paki
a sto ti nisi predsednik kad si toliko pametan?
nadimak
da je bio pametan ne bi ni dolazio na utakmice, ali je to vise uradio za neku svoju korist nego da stvarno podrzi igrace... i prva dama sa sve skupim mantijama
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.