Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Савић: Нисмо били на очекиваном нивоу

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић оценио је да његова екипа није одиграла на очекиваном нивоу у осмини финала Европског првенства против Словачке, али да је то разумљиво за једно велико такмичење.
ФОТО: Н. Неговановић

Изузетно тешка утакмица за нас, моји играчи су деловали тешко. Примили смо три јефтина гола на почетку, а касније само још два. У појединим моментима нисмо деловали препознатљиво, играли смо туђу игру, и чинило се као да желимо да дамо два гола у једном напада. Морамо да се подигнемо и да имамо озбиљнији приступ уколико желимо у полуфинале – рекао је Савић новинарима после меча у Београдској арени.

Србија је у осмини финала савладала Словачку са 10:5, а у четвртфиналу ће се састати с бољим из дуела између Немачке и Русије.

Он је додао да је екипа свесно оборила форму како би спремно дочекала завршницу такмичења.

Темпирали смо форму и лаке утакмице, после Хрватске, искористили за јаче тренинге. Морало је да дође до пада, а сада се дижемо. Нико не може да одигра у врхунском ритму цео турнир, сем Италијана – додао је Савић уз осмех.

Ватерполиста Србије Филип Филиповић рекао је да екипа за завршницу такмичења мора да подигне игру на виши ниво.

Ова осмина финала није протекла како смо замишљали, како смо желели. Екипа Словачке није за потцењивање, као ни пре 13 година када смо последњи пут играли с њима. Имају пар сјајних појединаца, али то нас не ослобађа наше одговорности за прве две четвртине у којима смо пре свега у главама подбацили. Било је жеље и акција и потеза, али дефинитивно морамо да подигнемо ниво игре у одбрани и нападу на виши ниво за завршницу такмичења. То ће бити формула за успех – рекао је Филиповић.

Он је додао да је небитно с ким ће се Србија састати у четвртфиналу, већ да је битан приступ тој утакмици.

Иде четвртфинале... Немачка или Русија небитно је, морамо озбиљно да ;приступимо. Морамо да дамо максимум у четвртфиналу, како бисмо се увели у победнички ритам ако прођемо – додао је Филиповић.

Његов саиграч Андрија Прлаиновић оценио је да је Србија убедљивије требало да победи Словачку.

Далеко од тога да смо одиграли сјајну утакмицу. Доста тешко је било. Нисмо у нападу успели да реализујемо доста шутева и ситуација и то је основни разлог што се утакмица завршила 10:5, а не 15:5 што би можда било реалније. Нису Словаци ни близи нашег нивоа, али знају да играју ватерполо.

Пралиновић је додао да би Србија у четвртфиналу требало да оправда улогу фаворита.

Битно је да ;оправдамо улогу фаворита, али мораћемо много боље него вечерас.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

joco
kao da smo posle Hrvatske pomislili da je sve gotovo.Mene pomalo brine ovakva igra jer nema one prepoznatljive tečne igre a i ti kontra napadi su malo spori.Naravno da sam ja još uvek veliki optimista i navijač.
nele
A sta te brine?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.