Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Душан Мандић сумирао утиске после СП: Одбрана мора боље

Свима је у мислима четвртфинални дуел са Хрватском. Тежак окршај, Баракуде су на крају изашле као победнице 14:12. Мандић истиче да је Србија веома квалитетна екипа, али да је много фактора утицало на резултат
ФОТО: С. Сандић

Иза Душана Мандића је пето Светско првенство. Један од најбољих ватерполиста света свакако да није задовољан учињеним, пето место није нешто чему се Србија надала пре планетарног шампионата.

Свима је у мислима четвртфинални дуел са Хрватском. Тежак окршај, Баракуде су на крају изашле као победнице 14:12. Мандић истиче да је Србија веома квалитетна екипа, али да је много фактора утицало на резултат.

- Нико није задовољан, то дефинитино. Изгубили смо у четвртфиналу од Хрватске, најважнију утакмицу на турниру. Чињеница је да нисмо играли добро током целог турнира тако да не изненађује чињеница што смо испали раније. Сматрам да имамо квалитет, да смо добра екипа, али нисмо били уиграни и спремни на притисак који носи такак дуел.

Мандић је серијом голова у трећој деоници држао Србију у игри, али истиче да то није било довољно.

- Резултатски смо били у причи, заостајали смо гол, два, три, па се враћали на погодак заостатка. Било је 10:9, али играчки нисмо били добри - објаснио је леворуки ас и наставио: - Примили смо 14 голова у четвртфиналу, одбрана нам није била на нивоу. Такав случај био је и са Америком, али смо тада постигли 17. То је веома тешко поновити у завршници, није реално. Нико од нас не тражи проблем у нападу, 12 голова није мало. Морамо да радимо на дефанзиви, једино са таквом одбраном можемо да се надамо проласку даље.

После тешког пораза Србију су чекала два дуела за коначан пласман. Било је то против борбене Црне Горе и Америке која је до тада већ једном била савладана на турниру.

- Тешко је издићи се после пораза. Позитивна ствар је што нисмо лако ушли у те мечеве, није нас било „баш брига“. Хтели смо да дамо све од себе и битно је што смо победили. Важан је начин како одеш са првенства. То је позитивна ствар, али ни тада одбрана није била најбоља. Много је примити 10 голова, да нису Добожанов и Митровић били на високом нивоу, а да је њихов голман био бољи, и то би био тесан меч. Ушли смо са великом жељом иако се нисмо борили за медаљу. То је битно, показали смо да желимо да играмо за репрезентацију. Увек идемо на победу - закључио је Мандић.

ПОДМЛАЂЕНИ У СТРАЗБУРУ

Срби су на два узастопна олимпијскатурнира освојили злато а Мандић је на оба имао велику улогу. Овај резултат не треба да обесхраби, ипак је дошло до смене генерација и од овог тима се тек очекују велике ствари. Пре тога, ипак, Србију овог лета очекују још завршница Светске лиге и Европско првенство.

- Нећемо играти у оваквом саставу у Светској лиги, састав ће бити још подмлађенији како сад ствари стоје. Тренираћемо док су остали у Стразбуру, чекаћемо их и потом заједно се спремати за Европско првенство. Најбитније је да будемо прави у Паризу.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

???
Otišlo je dosta dobrih igraca i ovaj plasman je solidan.I kod drugih je verovatno neka smena generacija ali verovatno su malo bolji.Videćemo treba se uigrati.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.