Почетна / Ватерполо / Регионална лига

Српски ватерполо клубови неће да играју у Сплиту и местима удаљеним до 200 километара

Српски клубови сложни после стравичног напада хулигана на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту
ФОТО: В. Марковић

Данас је у Кући ватерпола одржан састанак руководства савеза и свих српских клубова, учесника РВЛ са којег је члановима УО РВЛ и Повереништву за такмичење упућен следећи допис:

Поштовани спортски пријатељи

Сви смо свесни догађаја који су се одиграли у Сплиту 9.2.2019. пред одигравање утакмице 12. кола ВК Морнар - ВК Црвена звезда где су нападнути спортисти ВК Црвена звезда хладним оружјем, од стране групе хулигана.

Нажалост, тај напад хулигана био је мотивисан етничком мржњом, што у сваком случају представља најтежи могући вид насиља. Само пуком срећом по све нас, тај напад се није завршио трагичним исходом.

Оно што нас охрабрује су изјаве осуде свих релевантних фактора у Хрватској, како политичких тако и спортских, као и брза реакција хрватске полиције. Искрено верујемо да се неће само на томе завршити већ да ће починиоци овог злодела бити најстроже кажњени.

Иницирано горе наведеним руководство Ватерполо савеза Србије је одржало састанак са представницима српских клубова, учесника РВЛ како би анализирали новонасталу ситуацију и предузели одредјене кораке.

Као закљулак тог састанка донешен је јединствен став свих српских клубова, учесника РВЛ да до краја текуће сезоне не учествује на спортским борилиштима у граду Сплиту као и спортским борилиштима који се налазе на удаљености не мањој од 200 км од Сплита из безбедносних разлога. За ВК Црвена звезда је у овом тренутку неприхватљиво да гостује у Сплиту, што су једногласно подржали остали клубови из Србије, учесници РВЛ, те вам овим путем упућујемо молбу да нам изадјете у сусрет и омогућите да се преостале утакмице планиране на поменутом подручју изместе како би на тај начин завршили већ започето такмичење.

Молимо вас да нам одговорите до уторка 19. фебруара.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

split na jugu
Jel to onaj split odakle su navijaci torcide popularno zvani "splicani" dosli na jug da bodre prtizan u derbiju protiv Zvezde!
Ne druze
to su oni sto nose vasu istorijsku zvezdu koji se grle sa tuđmanom nakon oluje
Enky
Da to je taj Split pa nece valjda bodriti zvezdu koju je uvek krasio nacionalizam i vodili je i osnovali nacionalisti.
SUDIJA
Sramota za Split .crveni SPLIT, Split koji je na Poljudu pre trideset i nešto godina plakao . Da li je to bilo lažno b-j , da li su i onda bilo lažno vaspitanje naših dedova i pradedova. Kako je onim jadnim SRBIMA KOJI SU OSTALI U Splitu . Evropo stidi se koga si primila u okrilje EU bez postavljanja uslova O SLOBODI govora . nacije jezika sa kojim sada maltretirate Srbiju i BIH. Ipak sve to kreira Amerika zato će se EU i raspasti
Laufer
Bravo Peconi, imaš ispravan stav pravog komunjare i zato ću te predložiti da budeš vođa puta, kada sledeći put neki srpski klub bude gostovao u “crvenom" Splitu, ali crvenom od stida! Tasmo, u Splitu mogu ići samo budale i mazohisti! Alo, shvataš li ti da je golmana Kralja sa obale posmatralo stotinak Splićana, koji su ga gađali kamenjem i vikali “ubij ćetnika”! Alo, gde ti živiš? Verovatno, negde oko “kuće cveća”. Od svih prisutnih samo mu je jedna devojka pružila ruku!
Sone
@SUDIJA Ne kreira to Amerika nego politicari koji non stop dizu tenzije i ovde i tamo
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.