Почетна / Ватерполо / Регионална лига

Градоначелник: Они који подржавају мржњу нису Сплит

Градоначелник Сплита поручио је, поводом инцидената у том граду, од напада на ватерполисте Црвене звезде до графита мржње исписаних на основној школи, да Сплит није и неће бити град који толерише говор мржње и да они који то подржавају нису Сплит
ФОТО: В. Марковић

Сплитски градоначелник Андро Крстуловић Опара је рекао да је оно што се протекла три дана догађа у Сплиту супротно духу уважавања, толеранције и гостољубивости коју Сплит живи, негује и којом се поноси.

Он је додао да верује да је реч о изолованим неделима људи који наносе штету граду и Хрватској.

Већ сам рекао, Сплит није и неће бити град који толерише говор мржње и насиље било какве врсте. Исцртавање непримерених порука и симбола на Основној школи Скалице за сваку је осуду. Против тих страшних порука морамо се борити едукацијом и стварањем атмосфере у којима су овакве и сличне шкработине апсолутно неприхватљиве. Надам се како ће у најскоријем року правосудне и полицијске службе изоловати и казнити кривце који наносе штету нашем граду – истакао је сплитски градоначелник и поручио им:

Ви нисте Сплит! – преноси Хина.

Саопштење медијима градоначелник Сплита је објавио након што је данас откривено да су на згради Основне школе Скалице осванули натписи с порукама мржње.

На зидовима је црним спрејем нацртан усташки и нацистички симбол, као и поруке поруке „Мрзим полицију”, „Мрзи Србију”, „Мрзим школу и Србе”, „Смрт”, „Смрт полицији”, „Стока неодгојена” и „1945”.

Полиција је навела да им је то у јутарњим сатима пријавила директорка школе и да се ради на случају како би открили починитеља или више њих.

У суботу су на Риви најпре вербално, а затим и физички нападнута тројица ватерполиста Црвене звезде.

Полиција је од петорице нападача ухапсила тројицу, а истражни судија ће одлучити хоће ли суђење за почињена кривична дела из мржње чекати на слободи или у затвору на Билицама.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Che
Prvomajski odmor bih mogao u Italiji. Dilema mi je Genoa ili Spalato?
xaxaxaxaxa
Spalato nije šaka huligana nego je Spalato grad anta pavelića i ndh gde 40 tisuća go..na viče za dom spremni.Spalato je grad u kome je Lora i gde su davili vojnika na tenku.Spalato je grad gde su na vratima svojih stanova ubili 240 pripadnika JNA.Spalato je grad gde su sedamdesetih godina bacili u more 10 BG vozila još za vreme one jake jugosalvenske antisrpske države.Spalato je grad koji odiše ustaštvom i u kome je nekada živelo 40 tisuća Srba.Danas u gradu Spalatu živi 7 Pravoslavaca po popisu.Spalato je grad gde je gradonačelnik prije 10 g reko da bi ubio ćer da mu se uda za Srbina.Spalato je grad gde je u poslednjih 30 g promenilo veru 8500 Srba i prešli na rimokatolicizam.Spalato je grad u kome je prije 8 g dočekana Srpska teniska reprezentacija sa grafitima o ljudožderstvu a tada je za Srbiju igrao Đoković.Da li se đoković udvara hrvatima zbog bojazni da ne završi kao kralj Aleksandar u Marselju,ili oseća onu drugu maminu stranu.Spalato je grad heroj endehazije.
Mosquito @ xaxaxaxaxa
Spalato je glavni grad Pokrajine Istra i Dalmacija.
mira
Odličan komentar ! Sve ste rekli ! Split je bio opasan grad, zbog ustaštva , i za vreme Jugoslavije ! Ovo su izjave reda radi ! Setih se kako su skoro navijači iz Splita divljali po Srbiji ! Duboko je tu pružila pipke mržnja prema Srbima !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.