Почетна / Ватерполо / Регионална лига

Стартује ватерполо регионално такмичење: Српска тројка без великих шанси!

Партизан, Црвена звезда и Шабац са минималним изгледима да стигне до фајнал фора
ФОТО: Мт. Балс

Партизан и Морнар су отворили 11. издање Регионалне лиге, такмичења клубова Хрватске (А1 5+ А2 5) , Србије (3+4), Црне Горе (2+2) и Словеније (0+1). Чак 22 тима, никад их толико није било до сада, надметаће се у два ранга.

Обележиће је учешће двојице селектора Савића (Србија), Гојковића (Црна Гора), клубова освајача европских трофеја (Младост, Партизан, Југ, Јадран Сплит, Црвена звезда, ПОШК и Приморац), уз пристојан број играча из иностранства (Русија, Румунија, Грузија, Холандија, Аустралија, Шпанија, Белорусија)...

У целој тој причи где су Срби? Шта могу Партизан, Црвена звезда и Шабац у А1 односно Војводина, Наис, Ваљево Горење и Раднички у А2 лиги?

Одговори, на жалост, нису баш оптимистични. Готово су минимални изгледи да неко од наших састава стигне до фајнал фора.

Хрватски медији све шансе за одбрану титуле дају Југу, као ривали се помињу Младост и сплитски Јадран (све учесници Лиге шампиона), а за четврто место конкуришу Новљани и Морнар.

Да ли неко од српске тројке може да се умеша тешко је рећи. Са више пажње ће се пратити резултати ПОШК-а и Приморца како би се избегло десето место које директно води у нижи ранг.

Партизанова битка за опстанак

Партизан је изгубио против Морнара 10:8 и за очекивати је да ће никад млађи састав црно-белих током лиге напредовати. Стефан Ћирић.

Стратег трофејног тима је остао без Европе, са играчима које предводи времешни Милош Королија (1981) и којима предстоји рад и стрепљење. Остали су без великог броја играча Ристичевића, обојице Јанковића, Манојловића, Аксентијевића, Лукића, Вучинића.

Питање је колико ће доласци играча попут Аџића, Радуловића, Кикалеишвилија и Гбадамасија то надокнадити.

Борићемо се за опстанак у Регионалној лиги – рекао је Стефан Ћирић.

Звезда не би требало да има проблема око опстанка

Црвена звезда ће поред региона имати 14 утакмица у Евролиги. Сваки бод у Европи ће бити као кућа, разлика у квалитету није мала у односу на ривале.

У регији Звезда може да избегне зачеље, али нема сумње да је пред Дејаном Савићем никад тежи задатак од када води клуб.

И црвено-бели су остали без најбољих играча Стојановића, Добожанова, Тохоља, Његована, Асановића...

Нових седам играча би могли то да надоместе, а Савић ће имати могућност да и по цену резултата форсира талентоване младе играче.

Нема дилеме да нас очекује тешка сезоне. Морамо да будемо спремни на огроман рад како би напредовали али и да истрпимо поразе – каже Дејан Савић.

Пијетловић највеће појачање дебитанта Шапца

Шабац је, чини се, највише профитирао у прелазном року. Највеће појачање је свакако Гојко Пијетловић, биће репрезентативни голман, апсолутни лидер у базену.

Али, тренер Миодраг Мировић може да рачуна на плејаду младих појачања попут Јанковића, Вучинића, Лукића, Рогача, Шабац има амбијент, добру атмосферу и свакако можда и повољнију ситуација од београдских клубова.

За нас велико такмичење. Огромне су обавезе, амбиције не недостају. Нико неће лако моћи да рачуна на бодове у дуелу са нама – каже амбициозни тренер Миодраг Митровић.

Српски клубови ће водити борбу и за егзистенцију. Савез је најавио помоћ према својим могућностима али ако неко мисли да ће само на основу тога моћи да функционише грдно се вара.

Помоћ из Сметанине 2 треба да буде само додатак на већ постојећи резултат рада управа клубова.

Семафор првог кола Регионалне лиге
Петак:
20,15: Младост – Црвена звезда
Субота:
19,00: Јадран Царине – Приморац
19,00: Југ  – Шабац
19,00: Јадран Сплит – ПОШК
Уторак:
Морнар – Партизан 10:8 (3:1, 1:4, 2:1, 4:2)
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Za koju godinu srpski vaterpolo igrace se u bazenima dubine 1,5 menara a "veciti" prvak bice CZ. Kao nekada kosarkasi cz dok se kosarka igrala na sljaci.
Staako
Sramota da je Srpski vaterpolo toliko pao u odnosu na Hrvate koji se dizu pogledajte Mladost Jadran Split Jug....kod nas najvece pojacanje Pijetlovic golman jer nije imao gde da ode pa se vratio u Sabac a toliko mladih igraca je otislo ??? Zar ne mozemo da ih zadrzimo na okupu 3 4 godine pa bi videli rezultate...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.