Почетна / Ватерполо / Регионална лига

Слободан Соро пред Ф4 регионалне лиге: Очекујте спектакл на нашем базену

Регионална ватерполо лига улази у завршницу, а предстојећег викенда у Београду биће познат нови шампион регионалног такмичења
ФОТО: С. Сандић

После 12 кола која су одиграна кроз изузетно напоран турнирски систем, четири најбоља тима: Нови Београд, дубровачки Југ, сплитски Јадран и крагујевачки Раднички бориће се за титулу првака.

Домаћини Фајнал-фора су Новобеограђани који су то право стекли освајањем првог места на крају лигашког дела такмичења, па ће се мечеви за трофеј играти на базену “11. април”.

Полуфинални дуели су на програму у суботу. Састају се Нови Београд – Раднички (18) и Југ – Јадран (20.15). Финале се игра у недељу са почетком у 20 сати и 30 минута а сусрет за треће место у 17.

О квалитету завршног турнира најбоље сведочи податак да су све четири екипе овосезонски учесници Лиге шампиона.

- Прижељкивали смо да будемо организатори овог турнира, а то смо резултатима и остварили – почиње причу Слободан Соро, спортски директор Новобеограђана.

- Организационо смо потпуно спремни и сигуран сам да ћемо се показати као добри домаћини. На нашем базену поседујемо врхунске услове и нема сумње да нам предстоји прави спектакл. Ово су четири најбоље екипе у региону, уједно и тимови који су највише показали ове сезоне. За нас је изузетно важан турнир на коме желимо да покажемо свој квалитет . Позивам све љубитеље ватерпола да испрате утакмице које ће без сваке сумње бити занимљиве, и уверен сам да ће публика уживати у врхунском ватерполу – констатовао је Соро.

Ово је 14. сезона регионалног такмичења, а најуспешнији је дубровачки Југ са четири пехара. Бранилац трофеја из прошле сезоне крагујевачки Раднички  ће управо бити ривал Новом Београду у полуфиналу:

- Добро познајемо Раднички, јер смо се ове сезоне много пута састајали са њима. У тим дуелима играли смо променљиво, са више и мање успеха, а овај меч свакако да има огромну важност за обе екипе – каже капитен Новог Београда Душан Мандић и додаје:

- У прошлом колу Лиге шампиона Нови Београд је лошом игром доживео пораз од Ференцвароша. Мало шта је полазило Београђанима за руком, тек су на моменте показали квалитет. На крају недовољно да се угрози предност Ференцвароша стечена још у првој четвртини.

- Пораз који смо доживели у Лиги шампиона, који је на неки начин био увертира за овај финални турнир, и није тако лош с обзиром да нам је показатељ да морамо да играмо много боље и пожртвованије, пре свега у одбрани, и да једино на тај начин можемо да се надамо победи против било које озбиљније екипе. Надам се да ћа трибине бити пуне и да ћемо уживати у правом спектаклу. Верујем у свој тим и мислим да можемо да дођемо до титуле – закључио је Мандић.

Улазнице на базену
Улазнице за мечеве Фајнал-фора продаваће се на благајни базена “11. април”. За дуеле у полуфиналу, улазнице коштају од 200 до 500 динара, а за финални меч потребно је издвојити од 300 до 600 динара.
Распоред
Домаћини Фајнал-фора су Новобеограђани који су то право стекли освајањем првог места на крају лигашког дела такмичења, па ће се мечеви за трофеј играти на базену “11. април”.
Полуфинални дуели су на програму у суботу. Састају се Нови Београд – Раднички (18) и Југ – Јадран (20.15). Финале се игра у недељу са почетком у 20 сати и 30 минута а сусрет за треће место у 17.00.
Варга уручио признање Мандићу
Душан Мандић, капитен Новог Београда, проглашен је за најбољег ватерполисту планете за 2021. годину у избору Тотал ватерпола.
Пред почетак меча српске екипе и Ференцвароша му је ово признање уручио прошлогодишњи добитник Денеш Варга, капитен мађарског тима.
Мандића су за најбољег изабрали селектори и капитени репрезентација учесница Олимпијских игара у Токију, тренери клубова који су прошле сезоне играли на Фајнал ејту, као и новинари из Европе и Америке.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.