Почетна / Ватерполо / Регионална лига

Крагујевчани у четвртак почињу одбрану трона у Регионалној лиги

Раднички је тренутно у резултатској кризи, пошто није славио на последње три утакмице
ФОТО: ВК Раднички

Тренер ватерполиста Радничког из Крагујевца Урош Стевановић рекао је да ниједна утакмица на турниру Регионалне лиге у Сплиту неће бити лака и додао да се нада да ће његова екипа предстојеће утакмице искористи да изађе из кризе у којој се налази.

Ватерполисти Радничког започињу одбрану титуле у Регионалној лиги турниром у Сплиту, који је на програму од четвртка до недеље, уз учешће шест екипа.

Први ривал Крагујевчанима биће которски Приморац, сутра од 17.00, док ће у петак одиграти две можда и најтеже утакмице, са Црвеном звездом од 13.40 и сплитским Јадраном од 20.40.

У суботу ће одмерити снаге са домаћим Морнаром (18.50), док турнир затварају у недељу (13.40) са шибеничким Соларисом.

- Идемо утакмицу по утакмицу, сваки ривал је у овом тренутку за нас тежак. Прошле године је ова екипа освојила Јадранску лигу, али је изузетно тешко добила Приморац (12:10) и Соларис (9:8), у изузетно напетим утакмицама турнира у Дубровнику - рекао је Стевановић, преноси клуб.

- То довољно говори о квалитету свих тимова. Неће бити лако ни против једног противника и у сваки меч морамо ући концентрисани, не само због бодова, већ и подизања нивоа игре - додао је он.

Раднички је тренутно у резултатској кризи, пошто није славио на последње три утакмице.

- За нас турнир можда долази у лошем моменту, али се надам да ћемо га искористити на најбољи начин и извући се из кризе у игри коју смо константно имали у неком протеклом периоду, па можда чак и од почетка сезоне. Далеко смо од нашег очекиваног нивоа - рекао је Стевановић.

- Време је да исправимо грешке и заиграмо на начин на који смо желели од почетка сезоне - закључио је тренер Радничког.

Друга група почиње дан раније, у Београду, где ће Нови Београд угостити Југ, Младост из Загреба, Партизан, Шабац, Јадран из Херцег Новог и Будву.

Регионална лига се ове сезоне спроводи кроз три фазе, током које ће свих 13 ривала по једном међусобно укрстити копља. Четири најбоље екипе играће на завршном турниру, 11. и 12. марта.

Раднички је прошле сезоне направио велико изненађење и постао први српски тим који је освојио Јадранску лигу и то у 13. издању тог такмичења. Тада је на завршном турниру у Загребу најпре савладао Младост на петерце (14:13), а потом у финалу и дубровачки Југ (14:12).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.