Почетна / Ватерполо / Регионална лига

Раднички на тешком испиту на Ф4 Регионалне лиге

После сутрашњих полуфинала, у недељу су на програму мечеви за пласман. Од 17.15 часова игра се утакмица за треће место, док је финале од 19
ФОТО: И. Веселинов

Ватерполисти Радничког из Крагујевца ће предстојећег викенда учествовати на фајнал-фору Регионалне А1 лиге у Загребу, где ће као једини српски представник покушати да се домогну неке од медаља.

Први ривал Радничког, сутра од 16.55, биће екипа Младости, бранилац пехара. У другом полуфиналу, од 20.00, састају се дубровачки Југ и Јадран из Сплита.

Крагујевчани су у Загреб стигли право из Мађарске где су одиграли нерешено са Солноком (10:10), али нису успели да надокнаде минус из првог дуела (12:14) у четвртфиналу Еврокупа.

И Младост је елиминисана у четвртфиналу тог такмичења пошто је најпре славила са 11:10, а потом истим резултатом поражена у регуларном делу на гостовању Вуљагменију, али је у предграђу Атине поражена на петерце (9:8).

"Можда је Младост више изненађена тим испадањем него ми. Додуше, елиминисани су из објективних разлога, јер су играли без два јако важна играча... После другог меча у Солноку видели смо да смо испали у утакмици у Крагујевцу, где смо поражени са 14:12, а имали смо шансу да остваримо повољнији резултат", рекао је тренер Радничког Урош Стевановић, преноси клуб.

"Знамо ко су Младост и Југ, клубови са великом историјом и традицијом, али оба тима се налазе у некој малој резултатској кризи. Младост је прерано завршила ЛЕН Куп, али то може само да делује позитивно на њих и да проузрокује реакцију, јер су то велики шампиони и репрезентативци", додао је Стевановић.

Највећи успех у овом такмичењу Крагујевчани су остварили 2015. године, када су се једини пут до сада појавили на завршној смотри најбољих екипа региона и освојили бронзану медаљу.

"За нас је велика част играти после шест година на фајнал-фору, поготово против Младости из Загреба. То је нешто за шта се тренира и ради. Можда ћемо на ту нашу младост извући неку свежину у овом напорном ритму који нас прати дуже време, а задржати жељу и агресију коју смо имали током целе сезоне. Видимо неку своју шансу, али Младост је Младост, поготово у Загребу", закључио је Стевановић.

Тренер Младости Зоран Бајић рекао је да његова екипа у меч с Радничким улази "рањена", након испадања из Купа Европе.

"Није нам лако. Морамо се додатно мобилисати, јер нас очекује изузетно тежак и захтеван противник. Ушли смо у НБА ритам, али умору не придајемо неки значај. Ми морамо да нађемо додатну мотивацију, жељу и вољу и по ко зна који пут да покажемо карактер", рекао је Бајић.

"Јесмо носиоци и браниоци пехара и од самог трофеја не треба нам већи мотив. Свако од нас мора извући последњи мотив снаге и надокнадити неиграње Харкова, који је пре повреде био најбољи нападач у Европи", додао је он.

Тренер Младости је навео да јако поштује Раднички који се, по његовим речима, у последњих шест месеци доста подигао и постао једна константа, не само у Србији, већ и у Европи.

"Изузетно су организовани и дисциплиновани. Имају добар састав, изузетно су агресивни и одлично вођени од стране тренера Стевановића и видим их и у наредним годинама на правом путу", казао је Бајић.

После сутрашњих полуфинала, у недељу су на програму мечеви за пласман. Од 17.15 часова игра се утакмица за треће место, док је финале од 19.00.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Леки
Није реално да урадимо нешто, али нема предаје!
Zvezdas Sd
Radnicki igrom moze da iznenadi Mladost. I u finale moze pobediti i Jug.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.