Почетна / Ватерполо / Еврокупови

Звезда против Сабадеља за повратак у европску елиту (субота, 20,30 часова)

Црвена звезда се после четири године вратила у предворје Лиге шампиона. Слика из несрећног пораза од Про Река 2013. је и даље пред очима, а њу би могла да замени нова, с ведријим бојама у случају повољног исхода дуела против Сабадеља
ФОТО: М. Марковић

Место у елити резервисано је за тим који 18. октобра, кад се сведу рачуни, буде имао билан. Прва битка закаазана је за суботу од 20,30 часова на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић” на Дорћолу.

Баш као и против Про Река, и сада на клупи Звезде седи Дејан Савић, једна од омиљених личности поклоника црвено-белих боја.

Ово је прва утакмица Звезде у Европи у последње три године. Очекујемо пун базен на Дорћолу. То ови момци заслужују, као што и Звезда заслужује Европу – послао је Савић публици позив да подрже екипу.

Црвена звезда ове године игра у новом саставу. Успели смо већ и да се уграмо што се видело на квалификационом турниру у Орадеи.

На базен за 200 динара

Улазнице за меч продају се на благајнама СЦ „Милан Гале Мушкатировић” по цени од 200 динара. Утакмица почиње у 20,30 часова, а директан пренос обезбеђен је на другом програму Спорт клуб телевизије.

Пласманом у трећу рунду квалификација за Лигу шампиона тим је испунио један од циљева за ову сезону.

Ми већ имамо Европу у џепу па можемо да будемо за довољни – подсетио је трофејни стручњак на чињеницу да ће поражени из овог двомеча директно у четвртфинале Купа Европе.

Али, играчи желе и  треба да размишљају о Лиги шампиона јер то је велико такмичење са великим екипама. Сигуран сам, уколико се пласирамо, да ће то да буде велики испит за ове момке. Кроз тих 14 утакмица би порасли много брже него што би био нормалан ток рада.

Последња препрека је вицешампион Шпаније.

Имају надимак вечити други јер су увек иза Барселонете – нашалио се Савић, а онда наставио:

Сабадељ је класична шпанска екипа. Играју традиционално на физичку спрему, не толико на снагу колико на пливање. Имају неколицину играча који су при А или бивши репрезентативци, као и неколико јуниорских репрезентативаца Шпаније.

Главну сангу ривала стратег Београђана види у колиги са супарничке клупе.

Карактерише их тренер Салвадор Чава Гомез који ће дати онакав стил игре како је и он играо. Значи, са много пливања и жустрине. Уколико успемо да не уђемо у њихов ритам и спречимо им контре, резултат би могао да буде повољан по нас.

Осврнуо се Савић на крају на здравствени билетне.

Последњих седам, осам дана су проблеме имали Асановић и Стојановић. Међутим, у четвртак су почели да тренирају и биће у саставу.

Семафор првих мечева треће рунде квалификација за пласман у ЛШ:
11,45: Јадран Херцег Нови – Марсељ
17,00: ОШЦ – Спартак Волгоград
19,00: Бреша – Синтез Казањ
20,30: Црвена звезда – Сабадељ
Напомена: Реванш мечеви се играју 18. октобра.
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kiki miki
idemo dejane savicu navijam za tebe i samo za tebe dosao bih na utakmicu ali kada pomislim ko ce biti VIP meni je muka srecno
Вк Цз великан
Поштоване Делије, сви да направимо паклену атмосферу, клуб то заслужује.Сигуран сам у Звезду да ће дати све од себе да декласирамо Сабадељ! Срећно, уз вас смо.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.