Почетна / Ватерполо / Еврокупови

Партизан тренира у Будимпешти, базен на Бањици се не греје: Ситуација је драматична!

Утакмица између ватерполиста Партизана и дубровачког Југа у Лиги шампиона неће се играти на на Бањици јер још увек није решен проблем са грејањем базена. Дуел ће бити одигран на Дорћолу на базену “Милан Гале Мушкатировић”.
ФОТО: В. Марковић

Како су саопштили из Партизана, два дана пре меча није набављен мазут за базен који се није грејао од прошле недеље, па су ватерполисти првака Србије морали да тренирају у Будимпешти.

Сада је ситуација још тежа, драматична. Надам се да ћемо акутни проблем грејања, који се не јавља први пут, успети да решимо. Резервна варијанта је да се меч одигра у неком другом београдском базену. Прошле недеље смо се обратили Министарству омладине и спорта и ЈСД Партизан, нисмо добили одговор. Контактирали смо Секретаријат за спорт и омладину Града Београда, надам се да це нам помоћи да превазиђемо проблем и да ћемо бар у уторак знати где ћемо дочекати Југ – рекао је председник клуба Александар Шоштар на конференцији за медије.

Шоштар је додао да су мале шансе да хрватског ривала дочекају на Бањици, а није исклучио ни опцију да се утакмица уопште одигра.

Најбоље би било када бисмо обезбедили мазут и до утакмице угрејали воду на Бањици до одговарајуце температуре, међутим мале су шансе да се то деси, јер немамо много времена. Не искљуцујем ни могућност да се утакмица не одигра, али надам се да до тога неће доћи.

Он је нагласио да је тешко припремити екипу у таквим условима и драматичним околностима.

Зато је и питање како ћемо наставити сезону. Разумљиво је да општа ситуација утиче на младе играче, који и поред тога успевају да извуку максимум. Испуњен је први циљ у сезони, освојен је Куп Србије, у Лиги шампиона је екипа пружила врло добре партије, а налази се и у врху табеле Регионалне лиге – поручио је Шоштар.

Тренер црно-белих Зоран Миленковић истиче да екипа има проблема са повредама, поред тога што је играчима тешко да се сконцентришу на обавезе због базена.

Морамо да разумемо наше првотимце, којима је јако тешко да тренирају и играју, да се фокусирају само на свој посао, када размишљају и о ситуацији у клубу, о базену. Пред нама је нови дуел са тренутно најбољом екипом Европе, која је прошле године освојила све што је могла, и прилика да видимо колико смо напредовали – закључио је Миленковић.

Утакмица четвртог кола Лиге шампиона између Партизана и Југа заказана је за среду од 18,30 часова.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Abolirani
Sramota za državu.
misa tumbas
tuga...uzeti Vazurinu platu I resiti problem.
tuga
Ali se zato fudbalerima mora dati. Na dovodjenje Djurdjica se dalo 400 hiljada evra a vaterpolo klub sa tim parama dve godine moze da bude konkurentan u Evropi. U vaterpolu smo ono sto je Real u fudbalu. Ovo je sramota. Jos su Radnicki i Zvezda nacisto propali.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.