Почетна / Ватерполо / Еврокупови

Ватерполисти Југа на крову Европе

Дубровчани освојили Ф6 Лиге шампиона у Будимпешти
ФОТО: ЛЕН

Југ – Олимпијакос 6:4 (1:1, 2:1, 1:1, 2:1)

Базен: „Алфред Хајош”. Гледалаца 4.000. Судије: Александреску (Румунија), Маргета (Словенија). Играч више: Југ 11 (2), Олимпијакос 10 (2). Петерци: Југ 2 (2).

ЈУГ ОСИГУРАЊЕ: Бијач, Мацан, Фатовић, Лончар, Јоковић 1, Гарсија 1, Иванковић, Врлић, Пероне 2, Бенић 1, Обрадовић 1, Попадић Батина.

ОЛИМПИЈАКОС: Павић, Милонакис, Делакас, Гунас 1, Фунтулис 1, Смит, Понтекиас, Тоскас, Мурикис 1, Коломвос, Маљарач, Влахопулос 1, Галанопулос.

 

Заслужен тријумф Југа у сваком погледу. По четврти пут су Дубровчани стигли до наслова, одличном одбраном са феноменалним Бијачем на челу (13 одбрана од 17 удараца), конкретнијим нападом успели су да победе одличан састав Олимпијакоса. Права шаховска партија, борбена и коректна. Право финале.

ПРИЗНАЊА

Можда и први пут није било никакве дилеме око најбољих појединаца. Оба трофеја су отишла у Југ. Најбољи играч је Фелипе Пероне а најсупешнији чувар мреже Франо Бијач.

Пероне, који ће и наредне сезоне бранити боје клуба из Дубровника, други пут у каријери је добио признање за најкориснијег на финалном турниру.

Тачку на тријумф је ставио Фелипе Пероне голом из петерца неколико секунди пре краја. Најбољи играч Југа је тако заокружио сјајна издања у полуфиналу и финалу. Грци, бодрени од неколико стотина навијача, дали су све од себе. Али деловали су стегнуто, помало и предуго стрпљиви у нападу. Као да су имали страх од Бијача који је надиграо репрезентативног колегу, искусног Павића на другој страни.

Олимпијакос је имао предност два пута у почетку а од 3:2 за Југ се играло гол за гол. Лоша реализација играча више на обе стране, Југ 11-2, Олимпијакос 9-2, али је, поновимо, конкретнија игра тима из Гружа донела и два петерца која су реализована. Југ је једноставно све време знао шта хоће, и за своје напоре у ова три дана награђен је на најлепши начин.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.