Звезда у Берну као у Салцбургу, сада за корак ближа Лиги шампиона

Црвена звезда је изборила врло добар резултат у Берну, одиграла је нерешено против првака Швајцарске Јанг бојса, успут постигла два гола у гостима
ФОТО: EPA/PETER SCHNEIDER ↑ collapse
Јанг бојс – Црвена звезда 2:2 (1:1)
Стрелци: 1:0 – Асале у 7, 1:1 – Дегенек у 18, 1:2 – М. Гарсија у 46, 2:2 – Оро у 76. минуту из једанаестерца.
Берн - Стадион: „Швајцарска”. Гледалаца: 31.120. Судија: Дани Макели. Помоћници: Марио Дикс и Хесел Стегстра (сви из Холандије). Жути картони: Нсаме, Ебишер (Јанг бојс), Жандер (Црвена звезда).
ЈАНГ БОЈС: Ван Балмос, Лотомба, Лустенбергер, Цесигер, Ј. Гарсија (од 67. Јанко), Мартинс Переира, Сијеро (од 55. Фашнахт), Асане, Нгамалеу, Ебишер (од 73. Оро), Нсаме.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Панков, Дегенек, Родић, Кањас, Иванић, М. Гарсија (од 54. Жандер), Вукановић (од 85. Вукановић), Марин, Боаћи (од 77. Томане).

 

Како је почело, добро је прошло! Уплашено је кренула Црвена звезда, Јанг бојс пун самопоуздања и већ у седмом минуту мат у три потеза!

Oвде можете погледати голове са меча Јанг бојс - Црвена звезда 2:2.

Голман Ван Балмос је испуцао лопту, Нсаме је главом спустио лопту ка Асанеу, а овај је савладао Борјана којем је лопта прошла испод руке. Била је то једна од две грешке Звездиног голмана на овом мечу.

Али, одговор је био сјајан и подсетио је на Салцбург. Марин је прелепо извео корнер, а дегенек је главом прелепо пласирао лопту у рогаљ гола домаћих за изједначење.

Само што је почело друго полувреме прелеп напад црвено-белих, поново је акцију покренуо Марин, а завршио је дебитант у Звезди Матео Гарсија.

Ипак, ВАР је био кобан по црвено-беле. После старта Боаћија, испоставило се закаснелог, судија Макели показао је на белу тачку, а Оро је поставио коначан резултат – 2:2.

Ток меча:

0` Као што је то било и најављено, од првог минута ће у Црвеној звезди играти дебитант Матео Гарсија, предност на месту левог бека добио је Родић, Иванић је уз Кањаса задњи везни...

Навијачи Црвене звезде готово су испунили део предвиђен за њих, а још доста пре почетка меча њихова подршка београдском тиму је била врло гласна.

5` Корнер за Црвену звезду, врло обро га је извео Марин, али нико од његових саиграча то није испратио на прави начин.

7` ГОООООООООООООООООООООООЛ

Голман Јанг бојса је испуцао лопту, Нсаме је лако надскочио Иванића и спустио лопту ка Асалеу, овај је без проблема умакао одбрани Звезде, није много оклевао, шутирао је са 15-так метара, могао је и Борјан много боље да реагује, лопта му је прошла испод руке и завршила је у његовој мрежи – 1:0.

10` Сјајна акција Јанг бојса, разменили су дупли пас, избацили читаву статичну одбрану Звезде, Ебишер је изашао сам испред Борјана, срећом шутирао је високо преко његовог гола.

18` ГООООООООООООООООООООООЛ

Други корнер за Црвену звезду, сјајно је центрирао Марин, Дегенек је урадио нешто слично као у Салцбургу, главом је маестрално пласирао лопту у супротни ћошак гола Швајцараца – 1:1.

20` Одличан покушај Гарсије, тражио је позицију за шут, пронашао је и опалио са 25 метара, али Ван Балмос му је ухватио „живу” лопту.

26` Какве две одбране Милана Борјана, искупио се за кикс у седмом минуту. Најпре је скинуо ударац Нсамеа из непосредне близине, потом и „бомбу” Ебишера са 17 метара. Домаћи су добили само корнер, после којег није било нове опасности.

35` Каква акција Гарсије и Марина и каква шанса за Звезду! Аргентинац је фантастично проиграо капитена, овај је одавно умакао одбрани Јанг бојса, поткопао је лопту и пребацио голмана домаћих, али је са гол линије лопту избио Лустенбергер.

36` Први жути картон на мечу, Нсаме је грубље фаулирао Кањаса, те га је холандски арбитар јавно опоменуо.

38` Марин је предивно проиграо Боаћија, али је репрезентативац гане за корак каснио, голман Јанг бојса је сјајно истрчао и спасао свој тим.

39` Енсаме је у шеснаестерцу Звезде вратио лопту Енгамалеу, овај је шутирао, изблокиран је, лопта му се вратила, овај је поново опалио по њој из све снаге, али је Борјан био маестралан.

42` Сијеро је грубо у контри зауставио Марина, морао је да добије жути картон, из само њему знаних разлога холандски судија му је опростио.

45+3` Имао је стрелац гола за Звезду Дегенек још једну шансу, шутирао је после једног одбитка, али преко гола Јанг бојса. Недуго потом судија је послао играче оба тима у свлачионицу.

46` ГООООООООООООООООООООООЛ

Какав почетак за Звезду! Какав моменат за дебитанта Гарсију! Марин је сјајно проследио лопту на бок, одакле је уследио центаршут, Боаћи је срећом промашио лопту, она је дошла до Матеа Гарсије, који је интелиогентно захватио лопту и сместио је у мрежу Јанг бојса – 1:2.

48` Како игра Марко Марин! Сада га је, немајући куд, са леђа оборио Сијера, добио је жути картон.

54` Прва измена на мечу, Владан Милојевић је из игре извео стрелца водећег гола Гарсију, а на терен је послао Жандера.

64` Каснио је Панков, имала је Звезда много среће. Био је то центаршут са леве стране, одличан, Асале је побегао штоперу црвено-белих и шутирао, срећом са пет метара поред гола укопаног Борјана, који је ту лопту само погледом могао да испрати.

66` Све јачи притисак Јанг бојса, шутирао је Ебишер, Борјан је крајњим напором одбранио и избио лопту у корнер.

74` Холандски судија је тражио ВАР, после старта Боаћија на Енгамалеуу. Дани Макели је лично одгледао снимак и одлучио да свира једанаестерац.

75` ГООООООООООООООООООООООЛ

Само што је ушао у игру најбољи стрелац Јанг бојса Оро је савладао Борјана са беле тачке, послао је лопту у једну, а голмана Звезде у другу страну – 2:2.

77` Друга измена у Звезди, после кикса Милојевић је из игре извео Боаћија, а на терен послао Томанеа.

84` Сјајна шанса за Швајцарце после грешке Борјана, који је лоше проценио лопту, истрчао је „у празно”, Оро је послао лопту ка голу, али је са гол линије избацио пожртвовани Гобељић.

85` Последња измена на мечу, уместо Алексе Вукановића у игри је Његош Петровић.

87` Мартинс Переира је био највиши у скоку, лопта је прохујала поред леве стативе Борјановог гола. Опет је Звезда имла много среће.

90` Четврти судија показао је пет минута надокнаде.

90+3` Нешто држе је Звезда држала лопту у ногама, углавном је то чинио Марин, на крају је Иванић шутирао са 25 метара, непрецизно.

90+5` После испуцавања Панкова холандски судија свирао је крај врло узбудљивог сусрета.

Семафор 4. кола квалификација за Лигу шампиона:

Уторак:

► ЛАСК (Аустрија) – Бриж (Белгија) 0:1 (Ванакен 10. једанаестерац)

► АПОЕЛ (Кипар) – Ајакс (Холандија) 0:0

► Клуж (Румунија) – Славија (Чешка) 0:1 (Масопуст 28)

Среда:

► Динамо (Хрватска) – Розенборг (Норвшека) 2:0 (Петковић 8. једанаестерац, Оршић 28)

► Јанг Бојс (Швајцарска) – Црвена звезда (Србија) 2:2 (Асале 7. Оро 76. једанаестерац - Дегенек 18, Гарсија 46)

► Олимпијакос (Грчка) – Краснодар (Русија) 4:0 (Гереро 30, Ранђеловић 78, 86, Поденце 89)

Напомена: Реванш мечеви 4. кола играју се 27/28. августа.

Коментари40
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Crni Železnik
Umesto da ih posle 2:1 stisnemo i damo još 2 kom. Mi se povukli ko babe (prepoznatljiv stil igre trenera god.), da najzad i mi nekog pobedimo. Dodjosmo do LŠ samo nerešenim ishodima!!!?
Anabela Bukva
Što nije uveo Vuliċa da stane na loptu, kod 1:2 kad Marin igra samo napred? Nego uveo Žandera da smeta Rodiću!? Ne zna se ko je bio gori?
Srećko Srećković
Što jes - jes, Miloje srećan koliko je težak !
Прикажи још одговора
Severna strana
Šta reći,ovo što nam Miloje i njegovi ,,vojnici,, priređuju iz sezone u sezonu je za ponos!Imamo predobar rezultat,može se reći jednom nogom smo u grupama LŠ.Siguran sam sada,posle ovih 2:2,da ih dobijamo u Beogradu i da se pravi nezaboravna fešta dostojna plasmana u elitno evro takmičenje 2. sezonu za redom,onako kako samo mi Delije umemo.Neću baš ovoliko hvaliti Garsiju kao ostali.Čestitam mu na golu i skidam kapu za to ali u dosta navrata je olako gubio lopte i duele i na momente je delovao kao vrlo nespretan onda kada treba da donese prevagu.Ali kasnije se popravio i golom ipak nagovestio da može opravdati očekivanja navijača i biti jedan od nosilaca igre u nastavku sezone.Brz je i ume lepo da gurne loptu u prostor,to mi se za sad svidelo kod njega.Sve u svemu bili smo kvalitetni u svim segmentima igre a u Beogradu očekujem demonstraciju sile i povratak Bena,možda će mu to biti oproštajni meč gde može doneti značajan doprinos plasmanu u elitu.ŽIVELA ZVEZDAAA!!!
Pedja
Rezultat je dobar, ali je steta sto nije ostala pobeda. Dobili su penal nizasta tj. bez sanse. Lopta je vec bila izasla, a onda je doslo do minimalnog kontakta, koji sudija svira penal. Marin u prvom propusta sansu, ali pokazuje nasim igracima kako se puca kad si sam ispred golmana, prebacujes ga. Vukanovic i Boaci ubedljivo najlosiji. Zalagao sam se sa vise sansi Vukanovicu, ali on nijednu nije iskoristio. Boaci prespor, uvek je kasnio. Kad je Garsija dao gol, srecom je zakasnio na loptu, kod penala je doslo do kontakta opet sto je bio spor, u konti vecito nije gde treba jer ne stize. Kad je usao Tomane, svaki vazdusni duel je dobio, iako je nizi igrac. Odlican je na lopti i mozda je bilo bolje da je on poceo ili da je usao ranije.
Djeneral Draza
Odlicna utakmica, dobar rezultat obzirom da smo mogli proci i gore i bolje. Slabije tacke u Zvezdi veceras ponovo Ivanic, donekle i Vukanovic, Boaci skroz odsecen, cini mi se da je sa Tomaneom mnogo bolje izgledao taj segment, Garsija ce izgleda biti pun pogodak. Odbrana jeste bila nesto poljuljana, ali nije lako braniti napad YB, imaju opaka 3-4 Afrikanca, bas su nezgodni. Sudjenje ukupno dobro, mada prema kraju navlacenje za domacina u proceni faula, penal onako domacinski. Jos jednom je Zander pokazao odlicno baratanje loptom, ali i takticku nedisciplinu, mora to Miloje resiti s njim. Bice i revans tezak, ali u paklu Marakane ne sumnjam u prolaz.
Madjionicar
Vec sam rekao u jednom od ranijih komentara, po meni je ta zamjena Garsija - Zander bila kljucna. E sad, da li je kod Zandera bila u pitanju nedisciplina u igri – ovde mi odmah pada na pamet nas Fabricio i onaj njegov nesretni trk u napad u utakmici sa Augsburgom – ili je u pitanju nesto drugo, o tom po tom, medjutim cinjenica je da vam je po bokovima duvalo i lijevo i desno. Po meni, Svajcarci uopste nisu nesto opasni – da ne kazem, "ne znaju sta ce sa loptom" – ali ako im opet dozvolite da vas onoliko probijaju po krilima, cisto po zakonu vjerovtnoce, od 100 centarsuteva uci ce opet minimum 2, a onda je sve moguce. Ja vam licno zelim da ih prodjete i trebali bi da ih prodjete jer ste bolji, imate vece znalce u igri (svi ti njihovi "opaki Afrikanci" ne vrijede ni kao pola vaseg Marina), imate odlicng golmana, plus jos igrate kuci, ali ovo mi ponajvise lici na utakmicu koja se rjesava u svlacionici, tj u kojoj ce rezultat na prvom mjestu zavisiti od trenera i kako treneri postave igru.
gotti
Milojeviceva ziheraska taktika nas je kostala pobede. U trenutku kad smo imali I igru I rezultat, on izvodi Garsiju (napadaca) I uvodi Zandera (odbrambenog) da bi cuvak rezultat I branio se preostalih 35 minuta. Na kraju smo ladno mogli I da izgubimo vec dobijenu utakmicu.
!!!
Ja bi voleo najvise da takvi kao ti ne navijaju za zvezdu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.