Почетна / ТИФО

Тако се бори за своје интересе: Навијачи Дортмунда не желе да гледају Буднеслигу понедељком!

Навијачи Дортмунда још једном су потврдили да су најбоље организовани, не само у Немачкој већ вероватно и у Европи
ФОТО: Ултрас Тифо

Због тога што је њихова екипа морала да првенствену утакмицу против Аугзбурга игра у понедељак, навијачи „Милионера“ су протест показали тако што нису дошли на утакмицу!

Чувани „Вестфален“ није био празан, на утакмицу је дошло 54.300 гледалаца, али то значи да је трећина стадиона на који може да уђе 81.000 људи остала празна. 

Навичаји Дортмунда незадовољни су што је Бундес лига увела понедељак као нови термин за лигашке утакмице.

Играње понедељком се противи фудбалској традицији у Немачкој, али и залази много дубље.

Протест и навијача Бајерна

Према писању немачких медија и навијачи Бајерна су против тога што се утакмице играју понедељком.

Они су кад је донесена та одлука изнели свој став, али пошто Бајерн игра утакмице у Лиги шампиона које се играју уторком и средом онда они нису у прилици да њихов клуб игра понедељком.

Играње понедељком, ако већ нису евро-купови или ретка ванредна кола, све због испуњења уговора о ТВ преносима ремети и пословне навике Немаца, а преко тога се тешко прелази.

Један од вођа навијачке групе Дортмунда Андреас Асман је рекао да је ово само једа од потеза на који су спремни да ураде.

 – Сви добро знају колико ми волимо клуб и да смо били уз играче и у најтежим тренуцима када у овој сезони није ишло. Ми смо на састанку са челницима клуба рекли да ово није ништа урађено против њих, већ да не желимо да се мечеви играју понедељком јер то до сада никада није био случај. Дуел против Аугзбурга је само почетак онога што спремамо. Ми ћемо се када наш вољени клуб буде играо у нормалном термину вратити на трибине, али уколико се деси да поново буде то понедељак, поново ће нас 15.000 који имамо претплатне улазнице остати у својим домовима – рекао је вођа навијача Дортмунда.

Бојкот и прошлог понедељка

Навијачи Ајнтрахта и Лајпцига прекинули су утакмицу на пет минута због тога што су изнели свој став о мечевима који се играју понедељком.

Слична ситуација се десила и на мечу Волфзбурга и Бајерна који је одиграну суботу, а навијачи домаћег тима су ћутали све до 39. минута, а многи су то повезивали са лошим играма њихових љубимаца, али се на крају испоставило да је највећи проблем управо то се утакмице играју понедељком.

Асман је рекао да је ова одлука донета због неких клубова који немају толико велику зараду од продатих улазница, па желе да што више новца зараде због ТВ права.

Имао сам састанке са неколико вођа клубова у Немачкој и већина њих је рекла да је тотални промашај што се мечеви играју радним даном. Већина људи преко викенда користи прилику да буде на стадионима и помогне свом клубу. Како људи у ФС Немачке мисле да ће неки навијачи који су цео дан радили имати снаге да дођу на утакмицу, поготово што морају рано да устану како би опет сутра ишли на посао. То су неке ствари за које нико није питао навијаче, а донета је одлука да се игра понедељком. Разуме поједине клубове који немају велике приходе, а ово им је прилика да зараде како б имали од чега да преживе у наредним годинама – тврди Асман.

Бундес лига је била принуђена да уведе понедељак као термин за првенствене утакмице због учешћа немачких клубова у Лиги Европе, чији је термин четвртак.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tranzicija
Protest navijaca i 'samo' 54k ljudi na stadionu. Kod nas u Srbij nevidjeno zaludjivanje zvezdom i partizanom,pa kada igraju taj tzv. veciti derbi nema vise od 40k...
misa tumbas
koliko ja vidim ovde nema sedista na tribini pa kako im onda UEFA dozvoljava ulaz na tu tribinu kad igraju evropske utakmice
Šole
Izađi
Iva
NIje to protest, vec kod Svaba nema slobodnih veceri, samo arbajt!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.