Почетна / Тенис / ВТА

Крај за Осаку, Гоф елиминисала шампионку Аустралијан Опена, Вилијамс и Возњацки испале

У следећем колу млада Американка играће против боље из дуела између Кинескиње Шуај Џанг и Американке Софие Кенин
ФОТО: EPA/DAVE HUNT

Америчка тенисерка Кори Гоф остварила је пласман у осмину финала Отвореног првенства Аустралије пошто је данас победила Јапанку Наоми Осаку са 2:0 (6:3, 6:4).

Меч је трајао сат времена и осам минута.

Почетак првог сета донео је изједначену игру обе тенисерке и нерешен резултат. Гоф је до брејка стигла тек у осмом гему, што је било довољно да поведе с 1:0.

Други сет отворен је по брејком на обе стране, али је Гоф то успела да понови у седмом гему.

У наставку меча била је сигурна на свој сервис, а онда и искористиа прву меч лопту за победу над браниоцем титуле на Аустралијан Опену.

У следећем колу млада Американка играће против Софије Кенин.

Америчка тенисерка Софија Кенин пласирала се у осмину финала победом са 2:0 (7:5, 7:6) над Шуаи Жанг из Кине.

Кинеска тенисерка Ванг Ђанг пласирала се у осмину финала Отвореног првенства Аустралије пошто је у ноћи између четвртка и петка победила Американку Серену Вилијамс са 2:1 (6:4, 6:7, 7:5)

Меч је трајао два сата и 43 минута. Наредна ривалка Кинескињи биће Онс Жабер из Туниса.

Жабер је пласман у осмину финала остварила пошто је победила некадашњу прву тенисерку света, Данкињу Каролину Возњацки са 2:1 (7:5, 3:6, 7:5). Тај меч је трајао два сата и десет минута.

Прва тенисерка света Ешли Барти оправдала је улогу фаворита и победила Елену Рибакину из Казахстана са 2:0 (6:3, 6:2). Меч је трајао сат времена и 19 минута.

У следећем колу Барти ће играти против Американке Алисон Риске која је елиминисала Немицу Јулију Гергес са 2:1 (1:6, 7:6, 6:2).

Чешка тенисерка Александра Квитова победила је Рускињу Екатерину Александрову са 2:0 (6:1, 6:2). Меч је трајао тачно сат времена.

У осмини финала она ће играти против Марие Сакари из Грчке, која је раније елиминисала Американку Медисон Киз са 2:0 (6:4, 6:4).

 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Osaka? O s e k a.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.