Почетна / Тенис / ВТА

Пораз Филипа Крајиновића и победа Иване Јоровић на старту Вимблдона

Јоровићева је остварила први грен слем тријумф у каријери тако што је у првом сету направила велики преокрет
ФОТО: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Српски тенисер Филип Крајиновић елиминисан је на старту Вимблдона од Немца Доминика Кепфера са 6:3, 4:6, 7:6 (11:9), 6:1.

Крајиновић је изгубио од 130. играча света, 78. места слабије рангираног, за два сата и 38 минута игре.

Следећи ривал Кепферу биће победник меча између Аустралијанца Метјуа Ебдена и Дијега Шварцмана из Аргентине.

Најбоље рангирана српска тенисерка Ивана Јоровић победом над Холанђанком Керкоф са 7:6 (7:5), 6:4 пласирала се у друго коло Вимблдона.

Јоровићева је остварила први грен слем тријумф у каријери тако што је у првом сету направила велики преокрет, губила је 5:3 у гемовима, а онда и 5:2 у тај-брејку, али је успела да направи велики преокрет и касније у другом потврди славље.

Следећа ривалка биће јој боља из дуела Дона Векић (Хрватска) - Алисон Риске (САД).

Вимблдон се игра за укупни наградни фонд од 38 милиона фунти.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.