Почетна / Тенис / ВТА

Победе Осаке, Барти и Бенчић на Ролан Гаросу

Осака је победила после два сата и 51 минута, пет пута је одузела сервис Азаренки, која је направила четири брејка
ФОТО: EPA/SRDJAN SUKI

Прва тенисерка света Наоми Осака из Јапана пласирала се данас у треће коло Отвореног првенства Француске у Паризу, пошто је победила 43. тенисерку света Викторију Азаренку из Белорусије после три сета, 4:6, 7:5, 6:3.

Осака је победила после два сата и 51 минута, пет пута је одузела сервис Азаренки, која је направила четири брејка. 

Јапанска тенисерка ће у трећем колу играти против Чехиње Катерине Синијакове, која је победила Гркињу Марију Сакари са 7:6, 6:7, 6:3.

Американка Аманда Анисимова победила је Арјану Сабаленку из Белорусије са 6:4, 6:2 и други пут узастопно избацила је са неког гренд слем турнира, после Аустралијан опена у јануару.

Анисимова други пут игра на Ролан Гаросу, претходно 2017. године изгубила је у првом колу. Она ће играти против боље из дуела Румунке Ирине Бегу и Чехиње Каролине Мухове.

Аустралијска тенисерка Ешли Барти пласирала се у треће коло пошто је победила Американку Данијел Роуз Колинс са 7:5, 6:1. Она ће у трећем колу играти против боље из дуела Андрее Петковић из Немачке и Сје Су Веј са Тајвана.

Швајцаркиња Белинда Бенчић победила је Лауру Зигемунд из Немачке са 4:6, 6:4, 6:4. Бенчић ће у трећем колу играти против Доне Векић из Хрватске.

Елиминисана је и 16. тенисерка света Цјан Ванг. Она је у другом колу убедљиво поражена Иге Свјонтек из Пољске са 2:0 (6:3, 6:0).

Америчка тенисерка Серена Вилијамс пласирала се данас у треће коло Отвореног првенства Француске у Паризу, пошто је победила 238. тенисерку света Куруми Нару из Јапана после два сета, 6:3, 6:2.

Вилијамс, 10. тенисерка света, победила је за 67 минута. Она је направила три брејка, имала је 10 ас удараца и 36 винера.

Нара није имала ниједну брејк лопту.

Вилијамс ће у трећем колу играти против сународнице Софије Кенин, којој је Канађанка Бјанка Ванеса Андреску предала меч.

Пласман у треће коло обезбедила је 137. тенисерка света Аљона Болсова из Шпаније, која је са 2:0 (7:6, 7:6) победила Сорану Кристеу из Румуније.

Доминик Тим у трећем колу Ролан Гароса

Аустријски тенисер Доминик Тим пласирао се данас у треће коло Отвореног првенства Аустралије.

Четврти носилац је са 3:1 у сетовима (6:3, 6:7, 6:3, 7:5) победио Александера Бублика из Казахстана.

Противник у трећем колу биће му 47. тенисер света Пабло Куевас из Уругваја.

Куевасу је претходно Кајл Едмунд предао меч у трећем сету, при вођству Уругвајца са 2:0 у 2:1 у гемовима.

Италијански тенисер Салваторе Карузо пласирао се данас у треће коло Отвореног првенства Француске у Паризу, пошто је победио 33. играча света Француза Жила Симона после три сета, 6:1, 6:2, 6:4.

Карузо је 147. тенисер света, а победио је 26. носиоца после два сата и 20 минута. Он је шест пута одузео сервис Симону, који је направио један брејк.

Карузо ће у трећем колу играти против бољег из дуела првог играча света Новака Ђоковића и Швајцарца Хенрија Лаксонена.

Аргентинац Леонардо Мајер победио је сународника Дијега Шварцмана са 4:6, 6:3, 6:4, 7:5. Он ће у трећем колу играти против домаћег тенисера Николе Мауа.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.