Почетна / Тенис / ВТА

Сензација Колинс за полуфинале АО, Квитова елиминисала Барти, Надал убедљив против Тијафоа, Ципрас бољи од Баутисте-Агута

Аустралијан опен игра се за наградни фонд од 29.687.000 долара
ФОТО: БЕТА/АП

Америчка тенисерка Данијел Роуз Колинс највеће је изненађење женског сингла на Аустралијан опену, након што је изборила пласман у полуфинале победом над Рускињом Анастасијом Пављученко 2:1 (2:6, 7:5, 6:1), за два сата и 19 минута игре.

Колинс, којој је раније највећи успех био само учешће на грен слемовима, успела је да приреди сензацију и оде међу четири најбоље у Мелбурну новим „скалпом“ против знатно искусније тенисерк.

Данијел Роуз Колинс је у Мелбурну пре Пављученкове елиминисала Јулију Гергес, Сашу Викри, Каролину Гарсију и другу тенисерку света Анђелик Кербер.

За место у финалу бориће се са Петром Квитовом. Чешка тенисерка је убедљиво победила аустралијску тенисерку Ешли Барти са 2:0 у сетовима (6:1, 6:4) за сат и 10 минута игре и тако разочарала домаћу публику у Мелбурну.

Ешли Барти је била последњи домаћи представник у завршници синглова на првом овосезонском гренд слем турниру.

Грчки тенисер Стефанос Циципас пласирао се у ноћи између понедељка и уторка у полуфинале Отвореног првенства Аустралије.

Циципас је победио Роберта Баутиста-Агута из Шпаније са 3:1 у сетовима (7:5, 6:4, 4:6, 7:6), за три сата и 19 минута.

Он је тако наставио са добрим резултатима пошто је у претходној рунди Аустралијан опена елиминисао прошлогодишњег шампиона Роџера Федерера.

Наредни ривал у Мелбурну биће му Рафаел Надал

Шпански тенисер пласирао се у полуфинале победом над Американцем Френсисом Тијафом 6:3, 6:4, 6:2.

Светски број два, победник у Мелбурну 2009. године, оправдао је улогу великог фаворита и убедљивом игром, за само сат и 45 минута, прошао међу четири најбоља.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Coa
Naomi Osaka nekako deluje najkonzistentnije. Mislim da ce uzeti trofej i vrlo brzo biti nova broj 1!
THE COMSAT ANGELS
Bravo Olga !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.