Почетна / Тенис / ВТА

Аустралијан опен добија нову шампионку, Шарапова избацила Возњацки

Шарапова је славила са 6:4, 4:6, 6:3 после два сата и 26 минута игре и заказала меч против домаће тенисерке Ешли Барти
ФОТО: БЕТА/АП

Руска тенисерка Марија Шарапова пласирала се у четврто коло Отвореног првенства Аустралије, пошто је данас елиминисала прошлогодишњу шампионку, Каролину Возњацки из Данске.

Шарапова је славила са 6:4, 4:6, 6:3 после два сата и 26 минута игре и заказала меч против домаће тенисерке Ешли Барти.

Барти је у трећем колу победила Гркињу Марију Сакари са 7:5, 6:1.

Американка Слоун Стивенс је после два тај-брејка славила против Хрватице Петре Мартић.

Шампионка Ју-ес Опена из 2017. године ће у четвртом колу играти против Рускиње Анастасије Пављученкове, која је са 6:0, 6:3 победила Белорускињу Александру Саснович.

Американка Аманда Анисимова наставила је да ниже сјајне резултате на Аустралијан опену, пошто је данас избацила 11. носиоца, Белорускињу Арину Сабаленку.

Анисимова је за 65 минута славила са 6:3, 6:2, а наредна противница 17-годишње тенисерке биће Петра Квитова.

Чешка тенисерка пласирала се у четврто коло пошто је победила Белинду Бенчић из Швајцарске са 6:1, 6:4. Квитова је до победе стигла после 68 минута игре

Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се рано јутрос у осмину финала Отвореног првенства Аустралије, пошто је у трећем колу победио Американца Тејлора Фрица са 6:2, 7:5, 6:2.

Федерер је до победе над 21-годишњим Американцем стигао за мање од 90 минута игре, а на путу до тријумфа изгубио је само три поена на свој први сервис.

Швајцарац ће у осмини финала играти против Грка Стефаноса Циципаса који је у трећем колу био бољи од Николоза Басилашвилија из Грузије са 6:3, 3:6, 7:6, 6:4.

Биће то први меч Федерера и Циципаса.

У четврто коло првог гренд слем турнира у сезони пласирао се и Чех Томаш Бердих који је славио против Аргентинца Дијега Шварцмана у четири сета - 5:7, 6:3, 7:5, 6:4 после три сата и два минута игре.

Противник тренутно 57. тенисеру света у осмини финала биће победник меча Рафаел Надал .

Шпански тенисер пласирао се у четврто коло Отвореног првенства Аустралије, пошто је данас победио домаћег играча Алекса де Минаура са 6:1, 6:2, 6:4.

Надал, који је с Аустралијан опена већ елиминисао Метјуа Ебдена и Џејмса Дакворта, до нове победе против домаћег тенисера стигао је после два сата и 22 минута игре.

Шпанцу је ово била 250. гренд слем победа у каријери.

Надал и Бердих су се до сада састајали 23 пута, а Шпанац има чак 19 победа. Последњи меч су одиграли на турниру у Мадриду 2015. године.

У четврто коло пласирао се и Шпанац Роберто Баутиста Агут који је са 6:4, 7:5, 6:4 био бољи од Руса Карена Хачанова. Баутиста Агут ће у наредној рунди Аустралијан опена играти против победника меча Маринa Чилићa.

Хрватски тенисер пласирао се у осмину финала  пошто је после преокрета победио 28. играча света Шпанца Фернанда Вердаска, после пет сетова, 4:6, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3.

Прошлогодишњи финалиста Аустралијан опена Чилић се после четири сата и 20 минута игре шести пут пласирао у осмину финала првог гренд слем турнира у сезони.

Вердаско је боље почео меч, повео је са 2:0, али је Чилић узвратио у трећем сету, који је добио за нешто више од пола сата и смањио је на 1:2.

У четвртом сету водила се велика борба, тенисери нису направили ниједан брејк, па је сет решен после тај-брејка који је хрватски тенисер добио са 10:8. Вердаско је тај-брејку пропустио две меч лопте, при резултату 7:6 и 8:7.

Чилић је у другом гему петог сета одузео сервис Вердаску, ту предност задржао је до краја и победио.

До четвртог кола стигао је и 21. тенисер света, Бугарин Григор Димитров који је после нешто више од два сата игре победио Италијана Томаса Фабијана са 7:6, 6:4, 6:4.

Димитров ће у четвртом колу играти против Френсиса Тијафоа. Американац ијафо први пут у каријери је стигао до осмине финала неког гренд слем турнира, пошто је данас био бољи од Италијана Андреаса Сепија са 6:7(3), 6:3, 4:6, 6:4, 6:3.

Пролаз даље обезбедила је и Американка Данијел Колинс, која је са 6:3, 6:2 славила против Францускиње Каролин Гарсије.

Колинс ће у наредном колу играти против Анђелик Кербер. Немачка тенисерка пласирала се у осмину финала Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је победила 240. тенисерку света Аустралијанку Кимберли Бирел после два сета, 6:1, 6:0.

Друга тенисерка света Кербер победила је после 58 минута. Она је пет пута одузела сервис противници, која је освојила само један гем у мечу и то у четвртом гему првог сета, на свој сервис.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Марко Павловић
Браво.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.