Почетна / Тенис / ВТА

ФЕНОМЕНАЛНО: Прва ВТА титула за Олгу Даниловић у Москви (ВИДЕО)

17-годишња Олга је до првог трофеја у сениорској конкуренцији дошла из квалификација
ФОТО: wtatennis.com, moscowrivercup.com

Олга Даниловић (17), ћерка прослављеног српског кошаркаша Предрага Даниловића, освојила је у прво ВТА финале у каријери, у Москви (Ривер куп) против домаће играчице Рускиње Анастасије Потапове - 2:1 (7:5, 6:7 (1:7), 6:4) после два сата и 22 минута игре. А, дошла је из квалификација!!!

Трилер финале, не за оне слабијег срца, нарочито у трећем сету, када је виђено чак седам брејкова.

Пре тога је у другом сету Олга на свој сервис имала меч лопту, али је направила дуплу сервис грешку, а онда је психички пала у тај брејку и изгубила га 1:7.

Последњи сет почела је брејком, повела 2:0, а потом изгубила свој сервис, па потом још један са нулом. На срећу у серији од четири брејка у низу и Олга је направила два (4:4), а онда је лако добила свој сервис гем (5:4).

У последњем гему на мечу Даниловићева је имала две меч лопте, није их искористила, потом је Потапова имала гем лопту, уследио је сјајан ритерн Олге, а онда још два добра поена и - титула.

Олга је до сада играла шест ИТФ финала у синглу, свих шест на шљаци, победила је 2016. у Анталији, 2017. у Анталији, 2018. у Пули, 2018. у Версмонду, док је 2017. поражена у Сант Кугату и Валенсији.

У дублу је Даниловићева играла три финала, победила је 2016. у Анталији, а поражена је 2017. у Сант Кугату и 2018. у Версмонду.

Што се грен слемова тиче, има три титуле, 2013. на Ролан Гаросу, 2017. на Вимблдону и УС опену.

Даниловићеву очекује и велики скок на ВТА листи са 187. позиције, на 112.

Турнир у Москви играо се за наградни фонд од 750.000 долара.
Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

čiča
Ćero čestitamo ti....ti si ponos Srbije
Charlie
Neka neko kaze da je najpre eliminisana sa turnira pa vracena jer je mnogo teniserki odustalo, da toga nije nikad ne bi osvojila titulu.
Mile
Idi ti pa osvoji titulu na svom poljancetu pa pricaj nesto. Nemas pojma o cemu pricas.Dete je zasluzeno osvojilo titulu.
marko
pa time je njen uspeh veci
Karlo Veliki
Pre tridesetak godina jedno vreme sam proveo u JSD Partizan. Nekako u ovo vreme "stigao je aber" da je iz Sarajeva doveden talentovani kosarkas i da se preziva Danilovic. Svi su govorili da je supertalentovan pa sam i ja otisao da ga pogledam.. Svu buducnost koju sam tada osetio gledajuci Sasu Danilovica osetio sam i danas gledajuci njegovu kcer, to malo vrapce iz komsiluka. Leti visoko i ne okreci se ptico mala.
Karlo Veliki @ kralj faruk
Nije Dule Vujosevic vec Dusan-Dusko Vujosevic. Predrag Danilovic je za sve nas tada a i kasnije bio i ostao Sasa. I sta sada? U cemu je problem?
NIje Peđa
Nije kako je tebi logično nego kako je istina - Predrag Saša Danilović ( jer ga u porodici oduvek tako zovu a ne po krštenom imenu) i Aleksandar Saša Đorđević koga su češće zvali Sale da bi ih razlikovali.
Прикажи још одговора
THE COMSAT ANGELS
PONOSI SE SRBIJO KOGA IMAŠ.NOVAK JE OSVOJIO VIMBLDON,VATERPOLISTI PRVENSTVO EVROPE,OLGA JE POSTALA KRALJICA.BRAVO ,BRAVO,BRAVO.ĐERE JE POBIJEDIO ĆORIĆA I GALOVIĆA.SVAKA VAM ČAST.SPORTISTI SU JEDINI U OVOJ ZEMLJI KOJI NAM DONOSE RADOST I NAJBOLJI SU AMBASADORI SRBIJE.BRAVO OLGA A MISLIM DA SE NEĆEŠ SAMO NA OVOME ZAUSTAVITI.Dobro je što si promjenila trenera to se odmah i viđelo.Ne osporavam Ječmenicu .
Treneri
Sa Jecmenicom je radila 2016 god i osvojila dosta toga u juniorskoj konkuranciji posle nje radila je sa Korečom, Bejtulahijem, Vranješom ... U Moskvi je sa Vranjesom a na konferencijama pominje trenera Korecu! Tako da je tu konfuzija opasna!
straja
Mislim da od sada treba da se govori.....da je "otac teniserke Danilovic" ...to i to...jer on je bio samo deo...a ona je SAMA!!
Mile
Ti se ne secas dobro,ili ne znas,kakav je to bio igrac.A Olga je cistokrvni tata.Zver!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.