Почетна / Тенис / ВТА

Анџелик Кербер у финалу Вимблдона

Немица се пласирала у своје четврто гренд слем финале, а друго на Вимблдону, после 2016.
ФОТО: Твитер
Немачка тенисерка Анџелик Кербер пласирала се данас у финале лондонског Вимблдона, пошто је победила 12. тенисерку света Летонку Јелену Остапенко после два сета, 6:3, 6:3.
 
Кербер, 10. тенисерка света, победила је после 67 минута. Она је четири пута одузела сервис Остапнеко, која је направила један брејк.
 
Немачка тенисерка је лако освојила први сет, у другом је водила са 5:1 и имала је меч лопту и када се чинило да ће после гема на свој сервис победити, Остапенко је направила брејк. Летонка је затим освојила и гем на свој сервис и примакла се на 3:5.
 
Кербер је после тога задржала свој сервис и после друге меч лопте пласирала се у финале.
 
Немица се пласирала у своје четврто гренд слем финале, а друго на Вимблдону, после 2016. 
 
Остапенко пре финала није изгубила сет на Вимблдону.
 
Кербер ће у финалу играти против победнице дуела сународнице Јулије Гергес и  седмоструке шампионке Американке Серене Вилијамс.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aca
Bravo za Andju! Pozitivno iznenadjenje, jer trava nije njena najjaca podloga. Svidja mi se i sto se nastavljaju njeni dueli sa Serenom u finalima GS. Iskusne igracice uzvracaju udarac.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.