Почетна / Тенис / ВТА

Вознијацки, Суарез Наваро и Мертенс у четвртфиналу Аустралијан опена

Данска тенисерка Каролина Вознијацки пласирала се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну пошто је победила Словакињу Магдалену Рибарикову после два сета, 6:3, 6:0
ФОТО: Бета/АП

Некадашња прва тенисерка света Каролина Вознијацки победила је за 63 минута и прву пут од 2012. године пласирала се међу осам најбољих у Мелбурну. Она је пет пута одузела сервис Рибариковој, која је направила један брејк.

Вознијацки ће у четвртфиналу играти против Шпанкиње Карле Суарес Наваро која је после преокрета победила Естонку Анет Контавејт са 4:6, 6:4, 8:6.

Шпанкиња је губила са 0:1 у сетовима и 1:4 у другом сету, али је успела да се врати у меч и пети пут у каријери се пласира у четвртфинале неког гренд слем турнира.

Белгијска тенисерка Елис Мертенс пласирала се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је победила 87. тенисерку света Петру Мартић из Хрватске после два сета, 7:6, 7:5.

Меч је трајао два сата. Тенисерке су у првом сету направиле по два брејка, па је сет одлучен после тај-брејка, који је Белгијанка добила са 7:5.

У другом сету виђено је пет брејкова, а један више направила је 37. тенисерка света и остварила девету узастопну победу. Она први пут игра у главном жребу Аустралијан опена.

Мертенс ће у четвртфиналу играти против победнице дуела четвртог носиоца Украјинке Елине Свитолине и Чехиње Денисе Алертове, која је кроз квалификације дошла до главног жреба.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE ANGELS
A dje je Ola Danilovic,najveca Srpska nada?Kad porastes bices kengur.Pozdrav od Aussie open.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.