Почетна / Тенис / ВТА

Први пут у историји нико неће бити изабран у тениску „Кућу славних": Српкиња била међу кандидатима, али...

Нико од номинованих кандидата није добио довољно гласова, најмање 75 одсто у збиру гласова службене групе гласача, коју чине представници медија, одабрани тениски историчари, чланови Куће славних и стручњаци из тениске индустрије, као и гласова тениских заљубљеника из целог света
ФОТО: Твитер/Ана Ивановић

Први пут у историји нико неће бити изабран у Међународну тениску кућу славних, саопштили је данас ова организација.

Нико од номинованих кандидата није добио довољно гласова, најмање 75 одсто у збиру гласова службене групе гласача, коју чине представници медија, одабрани тениски историчари, чланови Куће славних и стручњаци из тениске индустрије, као и гласова тениских заљубљеника из целог света, пренела је ХИНА.

На листићу за улазак у Међународну тениску кућу славних у 2022. биле су Српкиња Ана Ивановић, Италијанка Флавија Пенета, Зимбабвеанка Кара Блек и Американка Лиса Рејмонд, а од тенисера номиновани су били Шпанци Карлос Моја и Хуан Карлос Фереро.

Кара Блек је добила највише гласова љубитеља тениса, а тиме и додатна три бода, два је зарадила Флавија Пенета, а један Ана Ивановић. Али, ни то није било довољно да неко од њих пређе „изборни праг”.

Процес избора у Међународну тениску кућу славних има више корака, кроз одборе за номинацију и кроз гласање. Одлука о томе ко заслужује бити изабран у Кућу славних лежи на службеној гласачкој групи, групи независних гласача са репутацијом у тенису, који имају велико знање о његовој историји”, изјавио је у саопштењу главни оперативац Међународне тениске куће славних Тод Мартин.

Сви номиновани за ову годину наћи ће се поновно на листићу и следеће године, јер према правилнику Међународне тениске куће славних свако од номинованих може се три пута наћи на листићу. Сви који не буду изабрани у трогодишњем раздобљу више не могу битикандидати за уврштање у друштво тениских бесмртника.

Ипак, иако неће бити „Класе 2022.„, у Њупорту ће 16. јула ипак бити одржана свечаност пријема за Аустралијанца Лејтона Хјуита који је изабран у „Класи 2021.”, али због ограничења изазваних пандемијом Ковид-19 није могао допутовати у Сједињене Америчке Државе на прошлогодишњу свечаност, током које је са годину дана закашњења у Међународну тениску кућу славних уврштен Горан Иванишевић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.