Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

ЧЕЛИНЏ - Ноле није крив

Од тренутка када је Григор Димитров обелоданио да је позитиван на корону, одједном су се реакције на Адрија тур окренуле за 180 степени
ФОТО: М. Спасојевић

Пише: Војин Величковић

Да је пут у пакао често поплочан лепим жељама, одличан је пример и све што се од недеље увече дешава у Задру па и у целом свету. Новак Ђоковић је имао једну лепу идеју, да – поштујући све прописе – врати тенис у живот, па и живот међу нас, али све то у једном трену не само променило него и распало као кула од карата.

Од тренутка када је Григор Димитров обелоданио да је позитиван на корону, одједном су се реакције на Адрија тур окренуле за 180 степени – поготово у Хрватској. Ђоковић је од особе коју славе на сваком кораку, постао мање-више кривац за све. О мање званичним коментарима и да не говоримо – у комбинацији су и великосрпска завера, Удба и ко зна шта још.

Наравно, и дежурни критичари из целог света су се придружили нападима на најбољег на свету, као да је он крив што је Димитров ко зна одакле донео корону. Можда је из Београда, а можда и није.

Оно што је сада најважније је да у Задру ниједна особа изван најужих тениских кругова није заражена.

А зашто Новак не само да није крив, него то и не може да буде? Прво зато што је поштовао све прописе и Србије и Хрватске, што је јуче потврдио и главни епидемиолог задарске регије.

Друго, вероватно и важније, корона више није непозната болест о којој се ништа не зна, као пре неколико месеци.

Већи део света живи са њом од марта или априла, сви знамо шта треба да радимо, а шта не треба, који су ризици, које опасности. И зато смо сви одговорни за своје поступке.

Зато не може један човек да преузме колективну кривицу. Ноле је хтео најбоље, то се донекле изјаловило, али не смем ни да помислим на каквом ће се стубу срама наћи ако се повећа број заражених, поготово међу навијачима.

На пример, Дирк Хордорф, потпредседник Немачке тениске асоцијације, каже да “они саветују младе тенисере да држе дистанцу, а Новак ради шта жели.”

Ефектно звучи али није тачно. Јер, Ђоковић је урадио само – да поновимо – оно што је у складу са прописима, наравно када је у питању организација турнира. Сигурно је да концерта Џибонија не би ни било да хрватске власти нису дозволиле.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ja
naravno da nije ,sta ocekivati od naslednika adolfa hitlera
sigurno nije
Nije, nista nikad nije nasa krivica vec su uvek drugi krivi, nikad mi. Zato nam i jeste ovako odlicno...
straja
Imam neodoljiv utisak da ONI sto savetuju NDJ ili on sam preteruju u njegovom ANGAZOVANJU.....Dok je teniser treba da se bavi iskljucivo TENISKOM IGRON....a posle ...SIROKO MU POLJE.Isuvise je "zaduzio" zlobnike" ne samo u Srbiji nego svuda USPESNIMA SE NISTA NE OPRASTA!!Ali te proklete AMBICIJE

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.